Viking takket tidligere denne uken nei til Kaiserslauterns første bud som skal ha ligget på mellom 2 og 3 millioner kroner. Nå har den tyske klubben kommet med et nytt og forbedret bud på Jon Dadi Bödvarsson.

I tillegg til en overgangssum som sikrer Viking mer penger nå, skal det også ligge prosenter ved et eventuelt videresalg inne i tilbudet som Viking nå har mottatt. Bödvarsson har bare seks måneder igjen av sin kontrakt med Stavanger-klubben og har gjort det klart at han uansett forlater Viking etter sesongen.

Kan signere for andre nå

Hvis han ikke selges i dette overgangsvinduet, er det etter det Aftenbladet kjenner til ikke usannsynlig at han vil signere kontrakt med en annen klubb allerede i sommer. Spissen vil da fullføre kontrakten med Viking og slutte seg til sin nye arbeidsgiver 1. januar – uten at Viking får noen kompensasjon for å miste sin islandske landslagsspiss.

— Jeg har alltid likt tysk fotball, og Kaiserslautern er en stor klubb i en bra liga. Jeg tror spillestilen min ville passet bra der nede, sa Bödvarsson til Aftenbladet onsdag.

— Jeg vet ikke helt hva jeg skal forvente framover, men jeg blir ikke overrasket om jeg blir solgt i sommer. Vikings modell har alltid vært å hente talenter og selge dem med fortjeneste. Samtidig forstår jeg at det er vanskelig når Veton Berisha har forsvunnet, sier 23-åringen.

Veton Berisha skrev onsdag under for 2. Bundesliga-klubben Greuther Fürth.

Økonomisk dilemma

Viking-trener Kjell Jonevret håper i det lengste å få beholde Bödvarsson ut kontraktstiden. Han understreker at pengene klubben eventuelt kan få ved et Bödvarsson-salg nå, fort kan hentes inn gjennom toppstrid og godt besøkte hjemmekamper utover høsten.

— Nå vet jeg ikke helt hvordan styret tenker, men i mine øyne vil det være lite smart å miste en rekke spillere i sommer. Vi ligger på 3. plass og henger med i cupen. Høsten kan fort bli spennende. Men vi trenger spillere om vi skal være med og kjempe der oppe. Klarer vi det, vil det bety økte inntekter for klubben. Sånne ting må vurderes, sier Jonevret som allerede har mistet toppscorer Veton Berisha så langt i sommer.