— Det er to gode spillere. Det kan du se med en gang. Men det er for tidlig å si noe mer enn det. Innimellom inviterer vi talentfulle spillere på trening, og denne uken passet det veldig godt siden 2. divisjonsklubbene har ferie, sier Kjell Jonevret til Aftenbladet.

Viking-treneren fikk se de to prøvespillerne levere sine saker bra på onsdagens formiddagstrening i Jåttåvågen. Morten Bjørlo har imponert for Sola i 2. divisjon denne sesongen. I tillegg til Viking har også flere andre eliteserieklubber vist interesse for den offensive midtbanespilleren som kom fra Staal Jørpeland i vinter. Det samme har Bryne og Sandnes Ulf.

Ettertraktet

— Det er en del klubber som har tatt kontakt, både i eliteserien og førstedivisjon. Det er smigrende, og jeg håper å vise at jeg er klar til å ta steget opp noen hakk, så får vi se hvilket nivå som passer best. Dette var i hvert fall en kjekk opplevelse. Jeg følte at det fungerte rimelig greit, men jeg blir nok enda mer komfortabel utover i uken, sier Bjørlo.

Han skal etter planen trene med Viking også torsdag og fredag. Senere i juli er planen at 19-åringen skal til Molde for å vise seg fram der.

51 mål på 51 kamper

Litt mer etablert i 2. divisjon er spissen Rocky Lekaj. Etter en lang periode i England, der han blant annet spilte for Sheffield Wednesday, har 25-åringen bøttet inn mål for Raufoss i 2. divisjon de siste to årene. Viking har tidligere sjekket ut den målfarlige spissen, men har først fått ham over på prøvespill nå. Ifølge speider Gary Goodchild er det først og fremst Lekajs utrolige målsnitt som gjør at Viking har valgt å hente ham til Stavanger for å ta en nærmere kikk.

Mot slutten av onsdagens trening viste Lekaj både overblikk, teknikk og gode skuddferdigheter da det ble spilt på liten bane i Jåttåvågen.

— Jeg scoret to mål forrige helg, så nå har jeg 51 mål på 51 kamper for Raufoss. Jeg har spilt på høyt nivå tidligere og mener jeg har det som kreves for å spille i eliteserien. Jeg føler meg i hvert fall klar for oppgaven. Viking er en stor klubb og Stavanger virker som en veldig spennende by. Jeg håper å vise meg frem her på en måte som gjør at de tilbyr meg kontrakt, sier Rocky Lekaj til Aftenbladet.