STAVANGER (Aftenbladet): — Denne perioden ligner litt på ukene etter serieslutt i november. Vi er litt færre spillere på feltet, og har dermed anledning til å hente inn noen spillere utenfra for å se dem i aksjon.

— Både Gary Goodchild og Ian Burchnall har gode referanser på Raufoss-spilleren Rocky Lekaj. Da synes jeg det er helt greit at han får prøve seg på feltet med Viking, sier trener Kjell Jonevret til Aftenbladet.

Bjørlo også til Molde

Sist helg var han selv på Sola stadion, for å se Morten Bjørlo.

— Vi har sett ham tidligere også. Og det er også en type spiller som det passer å invitere på trening med oss. Det er nyttig for begge parter, mener Jonevret.

Morten Bjørlo (19) er tilbudt prøvespill hos Molde i juli. Men Viking vil gjerne også se den tidligere Staal-spilleren på feltet. I Sola benyttes Bjørlo som offensiv midtbanespiller eller hengende spiss.

— Morten er en spiller vi har fulgt en tid, og det kan passe bra å la han prøve seg hos oss, sier trener Jonevret.

Bjørlo skal trene med Viking i dag, torsdag og fredag.

Bjørlo selv vil helst ikke uttale seg om interessen fra Viking, men bekrefter overfor Aftenbladet at han i løpet av denne måneden (juli) skal på et par dagers treningsopphold i Molde.

— Det er bra for både Morten og Viking at de blir kjent med hverandre, bare synd at Viking har brukt så lang tid på å bli oppmerksom på dette talentet. Morten skal også trene med Molde i sommer, og i tillegg vet jeg at det er en engelsk klubb som er interessert i ham, sier Sola-trener Maurice Ross til Aftenbladet.

Lekaj gleder seg

Rocky Lekaj fikk først nei fra Raufoss til å reise til Stavanger. Så snudde klubben mandag kveld. Dermed blir den 25 år gamle norsk-kosovoalbaneren å se på feltet de neste tre dagene.

— Jeg gleder meg. Viking er en stor klubb, og dette er en fin sjanse for meg til å prøve meg. Jeg er glad for at Raufoss-ledelsen snudde, sier Lekaj til Aftenbladet.

Han har spilt for engelske Sheffield Wednesday (2007), Sandefjord (låneavtale), Lyn, Romsås og Grorud, før han kom til Raufoss i 2013. Lakaj står med 15 mål for Raufoss på 13 kamper så langt denne sesongen. Han har kontrakt med 2. divisjonsklubben ut denne sesongen.