Asante ble solgt til Stabæk for i underkant av én millioner kroner i begynnelsen av mars. I Bærum har ghaneseren herjet, og kantspilleren står bokført med sju mål og sju målgivende pasninger.

— Han har ekstreme kvaliteter. Asante gjorde en god jobb for oss, men nå har han kommet i lag med enda bedre spillere. Ikke minst har han veldig ballsikre spillere rundt seg og i tillegg en kraftig Adama Diomande på topp. Det har vært en god signering av Stabæk å hente Asante. Med sine ekstremferdigheter passer han godt inn i måten Stabæk spiller på, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til Fædrelandsvennen.

Asante ble Starts toppscorer forrige sesong. I Stabæk har han vært lagets viktigste offensive spiller.

— Jeg er ikke så overrasket, for jeg visste at Asante hadde disse kvalitetene. Det er kjekt å se at han har fortsatt å utvikle seg, og ta nye steg. Det er jo sånn av og til at man må ha nye utfordringer for å ta nye steg, sier Mjelde.

Han tror større utfordringer venter for 26-åringen.

— Jeg er overrasket om det er ikke er noen fra en større liga som har lyst å hente Asante.

Kunstmål mot Strømsgodset

- Er det vondt å se at han gjør det så bra?

— Nei, jeg unner Asante alt godt. Han er en veldig fin type, og jeg går ikke rundt og er misunnelig for at spillere gjør det bedre andre plasser enn de gjorde hos oss. Det går ikke an å tenke sånn. Vi må unne hverandre suksess, og jeg unner all den suksessen Asante får. Men jeg håper selvfølgelig at han slår litt av på farten på lørdag, sier Mjelde.

- Hva synes du om målet hans mot Strømsgodset?

— Det er et kunststykke, ikke minst bevegelsen i forkant. Det å sette den på et touch over keeper, det er høy klasse. Det var imponerende, sier Mjelde.

Sandnes mot Asante

- Hvor mye av æren skal trener Bod Bradley ha?

— Det er ingen tvil om at Bradley har gjort en god jobb. Han er en veldig fin trenertype, og skal ha veldig stor ære for Stabæks utvikling. Det viktigste er spillerne Asante har rundt seg, de kler ham godt. Det er flere ting som spiller inn når man skal forklare noe sånt, sier Mjelde.

Det blir trolig Robert Sandnes som skal stoppe Asante lørdag.

— Det er jo han som har hatt det beste taket på Asante på treningene våre. Det er nok han Asante liker minst å møte, for han er kraftig og tøff. Jeg har tenkt i de baner, ja, sier Mjelde.

Oppskriften til Robert Sandnes blir å ikke gi Asante noe rom.

— Robert er såpass rask, kvikk og så aggressiv, at han er kapabel til å nøytralisere Asante. Vi skal ikke bare tenke på Asante, for Stabæk er mer enn Asante. Deres fem øverste spillere er ballsikre, og har gode ferdigheter. Det er hele Start-laget som må opptre på en god måte, og vi må nøytralisere Stabæk-laget.