STAVANGER: Viking fortsetter testingen av angrepsspillere. I dag kom tidligere Yeovil-spiss Kieffer Moore på treningen.

Han synes ikke det vil være en nedtur å spille i norsk fotball og Viking.

— Nei, på ingen måte. Jeg ser på dette som en fin utfordring, og svarte ja på Vikings invitasjon. Nå har jeg fått en omvisning på Stadion og også fått trene på hovedbanen. Fasilitetene er helt topp, bedre enn anlegget til Yeovil Town. Byen virker også hyggelig, sier Moore til Aftenbladet.

Han skal trene med Viking også torsdag og fredag.

— Du kan se at dette er en fotballspiller. Etter fire ukers ferie, med bare litt egentrening, har han ping-pong-lunger og ikke i fysisk toppform. Men det er lettere å gjøre noe med det enn om gutten ikke hadde vært fotballspiller. Jeg synes det var et interessant bekjentskap. Så får vi se om det blir midler til å hente ham eller noen andre i sommer. Det avhenger vel om vi selger noen spillere, sier trener Kjell Jonevret til Aftenbladet.

Kieffer Moore, her fra Yeovils møte med Manchester United i FA-cupen forrige sesong, skal vise seg frem hos Viking. Her i duell med Johnny Evans. Foto: NTB Scanpix

22-åringen har tidligere spilt for Yeovil Town, og er en spiller Gary Goodchild har sett på sine speiderturer i England. Nå vil Viking se nærmere på ham.196 cm høye Kieffer Moore har vært i Yeovil de to siste sesongene – begge har endt med nedrykk. 22-åringen er nå fristilt av den engelske klubben og kan derfor gå til en ny klubb gratis allerede i sommer.

Viking har tidligere uttalt at det ikke finnes penger til nye spillere, men dersom spilleren imponerer under treningsoppholdet i Stavanger, kan det være aktuelt å hente engelskmannen i dette overgangsvinduet.

Moore spilte 20 kamper fra start for Yeovil forrige sesong, halvparten av dem som spiss, halvparten som midtstopper. Dersom han blir Viking-spiller, kommer han til å dyrkes som spiss i Stavanger.

Viking tar en kjapp sommerferie etter kampen mot Aalesund lørdag. Kieffer Moore blir derfor den siste prøvespilleren i denne omgang.