Viking tapte stort i sin første kamp uten toppscorer Veton Berisha. Trener Kjell Jonevret tror ikke klubben har råd til å styrke laget før høstens medaljekamp.

Etter en svært god periode, gikk Viking på en skikkelig mine da Strømsgodset slo dem hele 4-1 i helgens serierunde.

I GRØNT: Veton Berisha i aksjon for Greuther Fürth. Foto: Digitalsport

Kampen var den første etter at Berisha forlot klubben til fordel for tyske Greuther Fürth. At den unge spissen forlot Viking som Bosman-spiller var også et slag. De sliter voldsomt økonomisk, og en overgangssum ville kommet godt med.

Jonevret forventer ikke at han får en erstatter for Berisha, som scoret elleve mål på 14 seriekamper denne sesongen, i sommerens overgangsvindu.

– Jeg kan dessverre ikke si så mye, for det er ikke jeg som styrer det. Vi har fått ganske klare signaler på at vi overhodet ikke har noen midler. Så vi må nok stole på de vi har, sier svensken til NTB.

Video: Høydepunkter Strømsgodset-Viking 4-1

Fått bud på de Lanlay

Viking har hatt en god sesong, men ettersom Berisha har scoret mer enn hvert tredje mål klubben har gjort i serien, sier det seg selv at han blir savnet.

– Vi får se hva som skjer. Det er mulig noe dukker opp, men jeg har fått beskjed om å ikke regne med det, sier Jonevret.

Yann-Erik de Lanlay har også blitt koblet bort fra klubben, og serieleder Rosenborg har lagt inn et bud på spilleren. IfølgeStavanger Aftenbladvar budet på fire millioner kroner, langt under det Viking mener 23-åringen er verdt.

Mot Strømsgodset var de Lanlay anonym og forlot banen i annen omgang, men Jonevret tror ikke han var påvirket av overgangssnakket.

– Nei, det vet jeg ikke, men han hadde vondt fra begynnelsen og vi ville nesten bytte ham ut i første omgang. Jeg håpet han ville holde ut, for det var kjedelig å måtte bytte, sier Jonevret.

(©NTB)