— Vi er midt i sesongen, og da er det enklere å få inn en som har kunnskap om det som kommer den siste halvdelen av sesongen. Vi er veldig fornøyde med at Johan kommer. Det er en spiller som kan gjøre en jobb fra dag én, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen da midtstopper Johan Lædre Bjørdal ble presentert som ny RBK-spiller tirsdag ettermiddag.

Gratis fra AGF

29-åringen har vært i Rosenborgs søkelys også tidligere, sist da han i stedet valgte å dra til danske AGF Århus før 2014-sesongen.

Men der har ikke alt gått på skinner, og nå kommer den tidligere Viking-spilleren gratis til Rosenborg. Han har skrevet under en avtale som varer ut 2017-sesongen.

— Jeg er veldig glad for å være her, og klar for å bidra med én gang. Jeg gleder meg til å bli kjent med guttene og komme i gang, sier Lædre Bjørdal til adressa.no.

— Kommer til en stor klubb

RBK hadde behov for en ny midtstopper nå, ettersom Tore Reginiussen er langtidsskadet og Stefan Strandberg forsvinner til russisk fotball senere i sommer. Foruten Lædre Bjørdal har klubben Holmar Eyjolfsson og venstreback Jørgen Skjelvik som stopperalternativ.

— Jeg håper og tror, og mener det er realistisk, at jeg skal få en sentral rolle. Jeg skal prestere og bidra for klubben, sier han.

- Hvorfor er Rosenborg riktig klubb for deg nå?

— Fordi det er en klubb som har høye ambisjoner, både i eliteserien og ute i Europa. Det passer meg veldig bra. I tillegg kjenner jeg måten Rosenborg spiller på. Jeg har spilt i eliteserien tidligere, og hatt Kåre som trener. Jeg kommer til en stor klubb, og gleder meg veldig, sier Lædre Bjørdal