Tirsdag ettermiddag presenterte Rosenborg to nye spillere. Som ventet var de to midtstopper Johan Lædre Bjørdal og midtbanespiller Magnus Stamnestrø.

Sistnevnte trente med RBK i forrige uke, mens Lædre Bjørdal var på medisinsk test på Brakka mandag kveld.

Tett kampprogram

På pressekonferansen tirsdag forklarte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen hvorfor klubben signerte 29 år gamle Lædre Bjørdal.

— Det er ganske lenge siden jeg hadde min første prat med Johan. Jeg kjenner ham godt, og hadde ham både i Bodø/Glimt og Viking. Det var viktig for oss å hente en spiller som kjenner eliteserien, og som har vært god i eliteserien, sa Ingebrigtsen.

For kampene kommer tett, og stopperbehovet er prekært ettersom Tore Reginiussen er langtidsskadd og Stefan Strandberg forsvinner til russisk fotball i sommer.

— Vi er midt i sesongen, og da er det enklere å få inn en som har kunnskap om det som kommer den siste halvdelen av sesongen. Vi er veldig fornøyde med at Johan kommer. Det er en spiller som kan gjøre en jobb fra dag én, sa Ingebrigtsen.

- Upolert diamant

Stamnestrø kommer fra førstedivisjonsklubben Kristiansund, og er primært en indreløper i Ingebrigtsens 4-3-3-formasjon.

— Jeg har fulgt Magnus i alle klubbene jeg har vært i, og dette er første gangen vi hadde mulighet til å snappe ham opp. Ferdighetene han besitter passer veldig godt til 4-3-3. For meg er Magnus en litt upolert diamant som vi skal få slipt opp, og vist frem som en megetbra fotballspiller, sa Ingebrigtsen på pressekonferansen.

Stamnestrø har skrevet under en kontrakt som knytter ham til Rosenborg i 1,5 år, mens Lædre Bjørdal har kontrakt ut 2017-sesongen.