Tapet mot Bodø/Glimt til tross: Rosenborg er strålende fornøyd med hovedtrener Kåre Ingebrigtsen.

Han har ledet laget til tabelltopp halvveis ut i årets sesong, i tillegg til at Rosenborg vant ni av de siste ti seriekampene under Ingebrigtsens ledelse forrige sesong.

Målene renner inn, spillerne sprudler mesteparten av tiden – og publikum strømmer tilbake til Lerkendal etter at tribunene har sett relativt glisne ut ved flere anledninger de siste sesongene.

— Grensesprengende nivå

Stig Inge Bjørnebye (t.h.) sammen med André Hansen. Foto: Petter Rasmus

Så tilfredse er RBK at de allerede snakker om å forlenge avtalen med treneren sin – over to år før den opprinnelig går ut.— Vi ønsker kontinuitet, og på de områdene vi føler vi har optimal kvalitet må vi bare forsterke den. Der vi føler vi er på grensesprengende nivå må vi bygge den kontinuiteten. Det er min holdning, og der står Kåre for noe som er bra, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til adressa.no, samtidig som han understreker at det er RBK-styret som ansetter trenere i klubben.

Det var VG som først fortalte om saken.

– Jeg håper vi har Kåre Ingebrigtsen som trener like lenge som vi hadde Nils Arne Eggen, sier styreleder Ivar Koteng til avisen.

Ivar Koteng. Foto: DIGITALSPORT

Bjørnebye utdyper:— Vi har åpen, god og tett dialog hele veien, så det (en eventuell forlengelse av kontrakten) vil bli en naturlig del av kontakten, dialogen og diskusjonen om hvordan bygge Rosenborg fremover. Kåre har imponert på mange områder, sier han.

Uvanlig tidlig

Ingebrigtsen tar signalene fra klubben som en stor anerkjennelse, ikke bare for seg, men for hele trenerteamet. Samtidig innrømmer han at diskusjonen kommer uvanlig tidlig. Han hadde slett ikke sett for seg at dette ble tema allerede nå, ettersom kontrakten hans varer ut 2017. — Jeg har ikke tenkt tanken på det, og heller ikke hørt noe. Vi har ikke diskutert noe heller, sier han.

Men lysten til å holde på en god stund er så definitivt til stede.

— Mitt utgangspunkt e rat jeg er Rosenborg-trener så lenge de vil ha meg. Da vet jeg at jeg må unngå kamper som mot Glimt. Tidsperspektivet er opp til Rosenborg sånn sett. De sier sikkert fra om når jeg skal slutte også, sier Ingebrigtsen og ler.

Som spiller fikk han med seg et opphold i engelsk fotball. Den drømmen har han ikke for trener-karrieren, påstår RBK-treneren.

— Jeg har ikke en ambisjon om å være trener i Premier League. Det ville vært langt større for meg å være i Mesterligaen med Rosenborg enn å trene et Premier League-lag, sier han.

Kåre Ingebrigtsen.

Venter til høsten Sportssjefen er imponert over hvor rolig og balansert Ingebrigtsen er.

— Han er en god balanse mellom empati og energi, humør og replikk, i tillegg til at han er faglig tydelig både når det gjelder roller, krav og fokus. Det å finne den gode balansen utløser energi i gruppen. De føler både trygghet og at de blir stilt krav til, sier Bjørnebye.

Kampprogrammet nå er imidlertid såpass hektisk at det nok ikke blir noen konkrete samtaler med det første. Det skjer først når slutten av sesongen nærmer seg.