BODØ (adressa.no): På en tung dag for Rosenborg, var det en RBKer som kunne smile. Utlånte Alexander Sørloth spilte en god kamp og var viktig for Bodø/Glimt i seieren.

— Det er litt rart egentlig. Selvfølgelig er det deilig når jeg spiller på Bodø/Glimt. Jeg har lyst til å vinne kamper, sier Alexander Sørloth til Adresseavisen.

Spissen fikk ros fra TV2-ekspert Egil «Drillo» Olsen:

– Han har vært en viktig bidragsyter til det Glimt har prestert fremover. I tillegg har han gjort en god defensiv jobb, oppsummerte trenerlegenden fra kommentatorboksen.

– RBK var litt stillestående. Vi lå veldig lavt og spilte vår beste kamp defensivt. Det ble ganske enkelt for oss, sier Sørloth.

Tidligere RBK-spiller Trond Olsen ble matchvinner. Han fikk god hjelp av Rosenborgs utleide unggutt da Bodø/Glimt sikret tre poeng søndag kveld.

Misbrukte muligheten

Rosenborg kunne ha fått seks poengs forsprang med seier i Bodø. De misbrukte muligheten og gikk på sesongens andre tap. Det første kom mot Mjøndalen 12. mai.

Kåre Ingebrigtsen avviser at spillerne hans er slitne etter det tøffe kampprogrammet. Foto: NTB Scanpix

RBK leder fortsatt eliteserien, men forspranget er bare på tre poeng ned til Stabæk etter halvspilt serie.– Vi skuslet bort en veldig bra sjanse til å få en større luke. Vi hadde muligheter, men scoret ikke mål. For tredje gang på rad var vi ikke med fra start. Det er det som irriterer meg mest, at vi slapp inn et mål etter tre minutter, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen.

Sjokkåpning

Bodø/Glimt sjokkåpnet på hjemmebane denne vakre sommerkvelden. Allerede etter ett minutt kom gultrøyene til sin første sjanse. Da var det RBKs midtbanemann Ole Selnæs som stoppet skuddet.

Bare minuttet etterpå var det eks-RBK-er Trond Olsen som kom til en skuddmulighet. Han sendte ballen via midtstopper Holmar Örn Eyjolfsson og i mål. Dermed 1–0 etter bare to minutters spill – på Glimts andre sjanse i kampen.

Kampen var svært fartsfylt fra start. RBKs første sjanse kom bare minuttet etter Glimts scoring. Da var det Fredrik Midtsjø som var frempå fra 15 meters hold.

Etter 28 minutter leverte Rosenborg-keeper André Hansen en kjemperedning etter en heading fra Fitim Azemi. I andre omgang utmerket Hansen seg igjen etter ni minutter. Da holdt han RBK inne i kampen med en ny sterk redning på et skudd fra skrått hold.

Selv om det var Rosenborg som jaget utligning, fortsatte Glimt å trykke på fremover. Etter 66 minutter kom Azemi til en meget stor mulighet. Han ble spilt gjennom av Alexander Sørloth og kom helt alene med André Hansen. Heldigvis for Rosenborg sendte han ballen utenfor mål.

Kåre: – Ikke slitne

Kåre Ingebrigtsen avviser at Rosenborg-spillerne kan være slitne, etter hardt treningskjør det siste halvåret og et tøft kampprogram de siste ukene.

– Jeg ser ikke at vi er slitne. Da må det være mer det mentale. Det var Glimt-spillerne som lå strødd på slutten, sier han.

Kampen bølget frem og tilbake mot slutten. På tampen hadde begge lag store muligheter, men det ble med Olsens ene scoring.

Søderlund: — Årsverste

– Vi hadde dårlig presisjon og veldig mange dårlige mottak. Vi var veldig urolige med ballen, sier Kåre Ingebrigtsen, og legger til:

– Det er unødvendig. Bodø/Glimt ofrer livet og fikk det tidlige målet. Da gjør de det vanskelig.

Rosenborg-angriper Alexander Søderlund betegner kampen som årsverste.

— Det var ikke mye som fungerte i dag. Det var en tung dag, sier han til Adresseavisen.

Han svarer slik på spørsmålene om RBK-spillerne begynner å bli slitne:

— Nei, jeg vet da søren, det føltes ok før kampen. Du får spørre de andre, jeg føler meg ok.