Odd-Vålerenga 1-2: Ómarsson scoret sitt første eliteseriemål for Vålerenga da han etter 22 minutter på ekte måltyv-vis satte ballen i mål etter et strålende VIF-angrep på kunstgresset i Skien. Fem minutter før slutt avgjorde han kampen med sitt andre for dagen og sitt andre eliteseriemål totalt for Oslo-laget.

Odd utlignet VIFs ledelse ni minutter etter pause. Men Vålerenga er fortsatt ubeseiret på bortebane denne sesongen.

MATCHVINNER: Elías Már Ómarsson scoret begge Vålerengas mål i 2-1-seieren over Odd søndag. Foto: NTB Scanpix

— Dette er helt utrolig. Jeg har en veldig god følelse nå, og er glad for å få sjansen fra start. Drømmen er å bli så god som Vidar Örn Kjartansson som scoret mange mål her i fjor, sa 20-åringen til C More etter kampen. Mens Klanen sang og danset på tribunen.

Gjorde seks bytter

VIF-trener Kjetil Rekdal gjorde hele seks bytter på laget som tapte 2-1 hjemme for Bodø/Glimt forrige helg. Ut med keeper Michael Langer, Niklas Gunnarsson, Ruben Kristiansen, Daniel Fredheim Holm, Sivert Heltne Nilsen og Deshorn Brown.

Noen bytter tvang seg frem: Langer har pådratt seg en korsbåndsskade i kneet, og er ute i rundt seks uker. Også Daniel Fredheim Holm er skadet. Han forlot treningsfeltet på Valle på krykker fredag. Grunnet en spesiell keepersituasjon i VIF, med Langer skadet og reserve Lars Hirschfeld opptatt med landslagsspill for Canada, ble tidligere Lillestrøm-keeper, til daglig målvakt i 2. divisjonslaget Kongsvinger, Otto Fredrikson hentet inn. Han fikk sin debut i Skien.

Og kom bra fra sin VIF-debut.

Åtte bortekamper uten tap

Finnen holdt buret rent i 1. omgang. En omgang som gjestene fra Oslo styrte i store deler. Etter 22 minutter kombinerte Simon Larsen og Alexander Mathisen flott ute til høyre, før Mathisens innlegg ble liggende på fem meter. Der snappet Elías Már Ómarsson ballen foran beina på lagkamerat Ghayas Zahid og satte ballen nådeløst i mål bak Sondre Rossbach i Odd-målet.

Odd kom til flere farlige innlegg mot slutten av omgangen, uten å få ballen i mål.

Etter pause var det Odd som var det førende laget. 54 minutter var spilt da Thomas Grøgaard slo en corner som Olivier Occean headet kontant i mål bak Fredrikson. Jonatan Tollås var sjanseløs i duellen mot kraftspissen.

Fem minutter før slutt drillet Elías Már Ómarsson Odds Håvard Storbæk ut i den berømte pølseboden, før han avanserte inn i feltet og banket ballen inn i nærmeste hjørnet, og sikret tre viktige poeng for Vålerenga.

På åtte bortekamper til nå denne sesongen har VIF vunnet fem og spilt tre uavgjort.

Og nå har Klanen fått en ny helt. Og kanskje en som på sikt kan overta arven fra Island etter Vidar Örn Kjartansson som bøttet inn 25 seriemål for VIF i fjor.