STAVANGER (Aftenbladet): Den tyske 2. Bundesligaklubben Kaiserslautern har lenge vært på jakt etter Vikings islandske spiss Jon Dadi Bödvarsson. Klubben har tidligere fått avslått to bud på 23-åringen.

Før helgen kom de med en ny forespørsel. Denne gangen skal det ikke har vært snakk om nytt og høyere bud, men en gjentakelse av bud nummer to, som Viking avslo for noen uker siden.

Etter det Aftenbladet kjenner til skal budet ha en totalramme på 3,5 millioner kroner og det skal også ligge inne en prosentandel av et eventuelt videresalg.

Viking takket imidlertid nei, og det betyr at Bödvarsson ikke blir Kaiserslautern-spiller i løpet av sommeren.

Det skriver klubben selv på sin hjemmeside:

— Vi forstår at Jón Dadi var fristet av en overgang. Men vi har et ansvar overfor klubben, supporterne og laget, og har gjort en vurdering som i all hovedsak er sportslig. Det var for stor usikkerhet heftet ved å gjøre en endring på spissplass nå. Samtidig måtte Kaiserslautern ha et endelig svar, og det ble altså at vi ønskerat Jón fullfører sin kontrakt. Slik blir det. Jón Dadier en viktig spiller for oss,sier konstituert direktør Henning Johannessen i Viking.

Kontrakten til islendingen går ut etter sesongslutt. Bödvarsson har ingen planer om å forlenge kontrakten med Viking og siden han har under et halvt år igjen av kontrakten, kan han allerede nå forplikte seg til en ny klubb fra 1. januar neste år.

Bödvarsson imponerte stort da Viking knuste Aalesund 4-1 lørdag. Spissen scoret to flott mål og har denne sesongen scoret seks mål på 15 seriekamper. Åtte av dem fra start. I tillegg har han scoret fem mål på fire cupkamper.