Stadionyndling Yann-Erik De Lanlay i hvit RBK-drakt med labben til en smilende Erik Hoftun rundt skulderen? Hvis ikke det er et bilde som gir deg kaldsvette og gåsehud, så må du gå på kraftig medisin.

Det kan sammenliknes med å selge Steven Gerrard til Manchester United eller Wayne Rooney til Liverpool.

VIKING-BLOGGER: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

I mitt hode er RBK den store rivalen. Det er gjerne farget av å oppleve 90-tallets suverene lag der trønderne, med rette, var kjepphøye i ti år på rappen.

Der jeg jevnlig havnet i pub-krangel med folk som ikke kunne forstå at jeg håpet RBK tapte alle sine Champions League-kamper. Stavanger-folk som på ekte satt i kjelleren på Champs og holdt med RBK i Europa. Det var aldeles grusomt.

Jeg tror folk forstår at økonomien i Viking er prekær, og at bud på spillere må vurderes nøye selv om høstsesongen vil kreve alle mann. Det jeg er ganske sikker på at folk ikke vil forstå er om Viking selger De Lanlay til Rosenborg. Det vil være et spark i tennene på alle som elsker Viking. Det vil være å drepe all entusiasme foran høstsesongen med ett enkelt pennestrøk. Det handler ikke om penger, det handler om følelser.

Nå har faktisk Viking sagt nei til budet fra Kåre og RBK. Spørsmålet er hva som skjer om budet høynes? De Lanlay har nå ett og et halvt år igjen av kontrakten med Viking. Sett i det lyset er det nå Viking kan cashe inn på kantspilleren.

Et element som ikke har vært diskutert i særlig grad er hva Yanni selv vil? Vi kjenner til at han drømmer om et proffopphold i utlandet, men det er ingenting som tyder på at Yanni vil bort for enhver pris.

Det handler også om hvilken signaler Viking sender til spilleren. Når slike bud kommer fra konkurrenter vil det være naturlig at klubben snakker med spilleren om fremtiden. Kontrakten hans går ut etter2016-sesongen. Er Yanni åpen for en forlengelse? Hvis det ikke er tilfelle bør et salg være høyaktuelt slik at en unngår en et nytt billigsalg ala Berisha.

De Lanlay er en yndling på stadion. Han er en av oss. Samtidig tror jeg stadig flere ser at Yanni strever med å få ut sitt fulle potensiale. Vi ser det i glimt, men det er for sjelden. Skader og sykdom har satt kjepper i hjulene for kantspillerne, men det finnes også de som mener at han trenger et miljøskifte for å blomstre skikkelig. Det kan være de har rett, men det miljøet heter ikke brakka, Lerkendal og di.

Hva mener du? Lever du greit med Yanni i RBK-drakt? Bør Viking ta pengene?