La oss ta skuffelsene i rask rekkefølge:

1. Det er selvsagt skuffende at vi gir fra oss ledelsen så lett etter at Abdullahi gir oss en strålende start på kampen.

2. Måten vi gir fra oss ledelsen på er enda mer skuffende. Det er passivt og særlig 2-1 målet er et hårreisende eksempel på dårlig press. Vi gir Godset en enkel vei tilbake i kampen.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad
  1. Ingen keepertabber av Iven Austbø, men han var ikke sjanseløs på noen av de fire målene. Når det er sagt er forsvarsspillet enda mer skuffende. Det er svake prestasjoner og det er uforklarlig passivitet fra flere spillere i bakre rekker. På 3-1 rygger Indy nesten inn i mål, mens Jørgensen lunter oppgitt etter ballfører. Fysj!4) Ingen innbyttere som makter å endre kampbildet. Zymer er nok en gang anonym når han kommer inn for det jeg regner med var en skadet Yanni. Brukes han i feil posisjon, eller har han fortsatt et stykke frem til nivået? Hoseth kommer inn, og tilfører bare laget mer treghet sentralt.

2. Fart og kreativitet på midten. Nærmest fraværende. Viking savner noen som kan sette fyr på laget fra midtbanen.

3. Og så den aller største skuffelsen: Etter at Godset får en spiller utvist rett før pause ligger mye til rette for Viking. Den muligheten skusles vekk. Viking blir passive og kontres i senk av ti mann. Godset har to mål og to i stanga i løpet av de siste 45. Viking har ett skudd i tverrligger. Et skudd Andy måker i tverrstanga fra 4,30 meter.

Savnet Berisha

Det er ikke lett å møte Strømsgodset på Marienlyst, og det blir ikke enklere når vi slipper inn så lette baklengsmål. I første omgang syntes jeg Viking får et stadig bedre grep om kampen etter Godset-scoringene. Det gav også et berettiget håp om poeng foran en annen omgang der hjemmelaget manglet en mann. Den muligheten grep vi ikke.

Savnet Viking Veton? Jeg vil si at svaret er et soleklart ja. Først og fremst savnet jeg Vetons arbeidskapasitet og aggressivitet der framme. Veton var en av ytterst få på dette laget som tilfører energi med sin spillestil. Han fikk fyr på lagkameratene også.

Kanskje hadde også Veton puttet en goal? Jeg tror ikke vi skal øse oss opp over spissproblemer foreløpig. Abdullahi scoret igjen, og var nok en gang frisk i 45 minutter. Jon Dadi jobbet iherdig, men klarte nesten aldri å frigjøre seg foran mål. Det ble mange tapte dueller på Bödvarsson.

Det er ingen krise at Viking taper på bortebane mot Strømsgodset. Ingen krise — men langt fra godt nok.

Hva mener du? Hvordan opplevde du kampen?