Kaiserslautern har kommet med et forbedret bud på Jon Dadi Bödvarsson. Hva skal Viking gjøre?

Frykten er selvsagt at salg av både Bersiha og Bödvarsson vil gjøre at Viking synker som Titanic utover høsten. At pengene Viking får for Böddien blir nullet ut av tapte inntekter for en cupfinale som glapp og en lavere tabellplassering.

Hans Petter Jørgensen blogger om Viking for Aftenbladet. Foto: Lars Idar Waage

Vi skal heller ikke glemme et skuffet publikum som snur Viking ryggen, og kanskje ikke fornyer sesongkortet om Viking ”selger” seg fra suksess. Spørsmålet er hva vi mister om Bödvarsson forsvinner?

I glimt har vi sett potensialet, men det har også vært lange perioder med måltørke og en ballbehandling like følsom som sement.

At Berisha forsvinner er uten tvil et stort tap. Bödvarsson er jeg derimot langt mer usikker på.

Kanskje vil han blomstre sammen med Abdullahi. Kanskje ikke. Det eneste som er sikkert er at vi kan få 2-3 millioner for spilleren nå, kontra null og niks om seks måneder. I tillegg flørter Kaiserslautern med en videresalgsavtale. Det betyr noe for en klubb i rød sone.

TAKK OG FARVEL: Veton Berisha takker fansen sammen med Kristoffer Haugen i det som var spissens siste kamp for Viking. Foto: Carina Johanse, NTB scanpix

Samtidig ligger nå mye til rette for en spennende høst. Tredjeplass i serien og kvartfinale i cupen. Det kan bli mye folk på stadion og god stemning rundt klubben om dette fortsetter. Et sesong med suksess vil bety enormt mye når Viking skal ut i et stadig tøffere sponsormarked. Forsvinner både Bersiha og Böddien står klubben igjen med Abdullahi. En 18-åring med dyp skepsis til støvsugere og som bare i glimt har vist potensiale sitt.

Bak Abdullahi finner vi en Chikere på vei bort og en Hummervoll som knapt har luktet på toppfotball. Det blir ekstremt tynt for en klubb med drømmer om suksess.

Det er ingen enkel situasjon, men jeg tenker at den aller beste løsningen hadde vært denne: Hvis klubben kan finne en etablert spiss på låneavtale ut sesongen, da bør klubben selge Bödvarsson.

Hvis det ikke er mulig får Jon Dadi bli hos oss ut kontraktstiden. En spiss som vil vise seg frem for fremtidige arbeidsgivere og et landslag på vei mot EM bør ikke mangle motivasjon.

Hva mener du? Hva bør Viking gjøre?