Stavanger (Aftenbladet): — Vi får se hva som skjer. Dersom Veton Berisha forsvinner nå i sommer, betyr det trolig mer spilletid på meg. Det vil være positivt, sier Jon Dadi Bödvarsson.

Aftenbladet er imidlertid kjent med at islendingen allerede har bestemt seg for å forlate Viking, at det er på tide med et klubbytte for ikke å stagnere eller havne fast på benken.

Bödvarsson vil ikke bekrefte dette, men sier generelt at mer spilletid blir uhyre viktig for ham framover.

Mistet plass i startelleveren

Island leder sin kvalifiseringspulje foran Tsjekkia og Nederland – og har strak kurs mot EM i Frankrike neste sommer. Bödvarsson var en hit på landslaget og spilte regelmessig fra start da Island la grunnlaget for tabelltoppen i sin pulje i fjor.

Han mistet imidlertid startplassen da Island slo Kasakhstan 3-0 på bortebane i mars i år. Siden har han hatt en rolle som innbytter.

Bödvarsson og kretsen rundt ham mener det er nærliggende å tro at vrakingen på landslaget har en sammenheng med at han nå heller ikke spiller fast fra start for Viking. Denne sesongen har han så langt startet i fem seriekamper, mens han har kommet inn i sju andre. Totalt har han tre scoringer.

I vinter takket spissen også nei til Vikings forslag om å fornye kontrakten med klubben. Bödvarsson og hans nærmeste skal være urolige for situasjonen i Viking, hvor ingen vet hvem som skal trene eller administrere klubben de neste årene.

— Jeg avventer situasjonen og ser hva som skjer, men det er ingen tvil om at jeg vil til utlandet og en større liga etter hvert. Jeg vil ha mer spilletid, men ser jo samtidig at Viking gjør det bra for tiden, sier Bödvarsson.

Selges i sommer?

Aftenbladet kjenner til at det fra agenthold jobbes for at Bödvarsson skal bli solgt allerede når overgangsmarkedet åpner nå i juli. Flere klubber skal ha vært til stede i det siste og sett ham spille for Viking. Men det skal ikke foreligge noen konkret interesse eller henvendelse.

Bödvarsson kom til Viking fra islandske Selfoss for tre sesonger siden. Han kostet rundt en halv million kroner. Lønnsmessig ligger han et godt stykke under de best betalte i klubben.