STAVANGER (Aftenbladet): Denne uka og neste har det vært og blir kontraktssamtaler med målvaktene Iven Austbø og Arild Østbø, som begge er på utgående kontrakter.

  • Vi har startet dialogen med Iven, og skal gjøre det samme med Arild. Det betyr at klubben ønsker å ha med begge to videre, sier Henning Johannessen, som er konstituert som administrerende direktør etter at Arne Larsen Økland sluttet.

I utgangspunktet er også Pål Vestly Heigre, som denne uka forlenget sin utlånsavtale med Tromsø ut sesongen, ønsket av Viking.

  • Men hva som skjer hvis alle tre sier ja til å bli med videre får vi se på hvis det blir aktuelt. Jeg regner jo med at spillerne også vil ha et ord med i laget, sier Johannessen til Aftenbladet.

Spissen Jon Dadi Bödvarsson er også ønsket med videre, og samtalene med ham starter straks. Backen Kristoffer Haugen vil også få forslag om ny kontrakt.

Stille rundt Hoseth

Derimot er det lite som tyder på at Magne Hoseth forsvinner i sommer. Avisen Tidens Krav i Kristiansund meldte at Hoseth åpner for et utlån til 1. divisjonsklubben.

  • Magne følte seg litt feilsitert her, og jeg tror kanskje dette er blitt fjæren som har blitt til fem høns. Vi har i alle fall ikke fått noen konkrete henvendelser fra Kristiansund om Hoseth, sier Henning Johannesen.

Jonevret håper på avklaring

Rundt trener Kjell Jonevrets utgående kontrakt er det heller ikke mye nytt å melde:

  • Vi har en god dialog med Kjell Jonevret, og liker ham, det er det ingen tvil om. Akkurat hva vi snakker om blir imidlertid mellom oss. For vi føler ikke vi har veldig hastverk, Kjell har jo kontrakt ut sesongen, sier styreleder Charlie Granfelt til Aftenbladet om trenerens kontraktssituasjon.

Jonevret selv håper partene kan ta opp tråden etter en liten pause under landslagsoppholdet.

  • Vi vet hvor vi har hverandre, men målet er at samtalene skal bli litt mer konkrete når vi tar opp dialogen igjen ganske snart, sier Viking-treneren til Aftenbladet.

Til Bodø lørdag

Viking reiser lørdag til Bodø, der laget skal forberede søndagens seriekamp med en trening på Aspmyra. Kjell Jonevret er forberedt på en tøff kamp.

  • Bodø/Glimt har alltid vært vanskelige å møte, og de har kommet seg etter en svak start. Jeg har sett litt på bildene fra kampen de slo Mjøndalen 5-1 på hjemmebane, og ser at vi må være våkne for å få et resultat. Samtidig er ikke Mjøndalen et lag som kan dette med å føre kamper. De framgår tydelig på videoen fra Bodø-kampen. De ga bort veldig mye rom, og da er Glimt gode, sier Jonevret.

Med unntak av langtidsskadete Bjørn Daniel Sverrisson er alle spillerne disponible. Det kan gi dette laget:

Viking (4-4-2): Iven Austbø — André Danielsen, Anthony Soares, Indridi Sigurdsson, Kristoffer Haugen - Samuel Adegbenro, Karol Mets, Makthar Thioune, Yann-Erik de Lanlay - Veton Berisha, Jon Dadi Bödvarsson.