Strømsgodset-Viking 4-1:

DRAMMEN: Viking tok ledelsen i Drammen, men hjemmelaget scoret fire ganger til tross for at de var i undertall i en omgang.

Med seier ville stavangerlaget inntatt tredjeplassen på tabellen. Slik gikk det ikke.

— Det var skuffende at vi ikke klarte å se litt bedre ut, vi fikk jo den gode åpningen også. Vi får et bra tak på det siste 25 minuttene av første omgang, vi styrer det meste der. Dessuten får de et rødt kort, og da kjennes det som om dette var dagen der vi kunne ta med oss noe. Det er skuffende at vi ikke klarer å gjøre en bedre andre omgang i den situasjonen, sier Viking-trener Kjell Jonevret til Aftenbladet.

Nøkkelkamp

Søndagens oppgjør mellom Strømsgodset og Viking var et nøkkeloppgjør for begge lags medaljesjanser.

En triumf for rogalendingene hadde ført dem opp i ryggen på sølvplasserte Stabæk. Istedenfor betyr hjemmelagets trepoenger at de har heng på Viking.

Viking kom best i gang da Suleiman Abdullahi utnyttet en horribel feilpasning fra Bismark Adjei-Boateng allerede etter fire minutter og sendte bortelaget i ledelsen etter fire minutter.

Strømsgodset lot seg ikke stoppe, og to raske scoringer fra Ogunjimi så dem ta ledelsen etter et kvarters spill. Hjemmelaget fortsatte å styre omgangen, men på overtid pådro Adjei-Boateng seg direkte rødt kort da han klippet ned Karol Mets midt på banen.

Men i overtall klarte aldri Viking å score, selv om de styrte banespillet. Istedenfor trygget Strømsgodset ledelsen med to nye scoringer, fra henholdsvis Gustav Wikheim og Lars-Cristopher Vilsvik.

Dermed ble alle poengene igjen i Drammen, og Strømsgodset er bare ett poeng bak Viking etter halvspilt serie.

Drømmestart for Viking

Viking fikk en pangåpning på kampen da Suleiman Abdullahi var iskald alene med Espen Bugge Pettersen allerede i det fjerde minuttet. Det var Strømsgodsets Bismark Adjei-Boateng som forærte 18-åringen muligheten med en stygg feilpasning.

Hjemmelaget fortsatte likevel å styre banespillet i åpningsminuttene, og seks minutter etter Abdullahis ledermål sørget Marvin Ogunjimi for balanse i regnskapet da han fra skrått hold overlistet Iven Austbø.

Etter kvarteret bød Strømsgodset-spissen på mer trøbbel for bortelaget. Hjemmelaget opprettholdt presset etter en corner, og Ogunjimi stanget Ovenstads innlegg i nettet fra seks meter. Austbø var etter ballen, men én hånd var ikke nok, og Strømsgodset hadde snudd kampen på fem minutter.

Etter fyrverkeriet de første 15 minuttene roet det seg noe, men begge lag hadde muligheter til å sørge for flere scoringer før pause.

For hjemmelaget var det særlig kantspillerne som til tider herjet med Vikings bakre firer, og særlig Wikheim hadde store muligheter til å trygge ledelsen. Vikings største mulighet kom ved Adegbenro etter 34 minutter da Bugge Pettersen mesterlig reddet nigerianerens stupheading etter et presist slått frispark av Danielsen.

Rød overtid

På overtid i første omgang smalt det. Adjei-Boatengs vonde omgang fortsatte da han fikk direkte rødt kort etter å ha sakset ned Karol Mets.

Dommer Lundby trakk resolutt opp det røde kortet til øredøvende pipekonsert fra hjemmepublikummet, og Viking jaktet utligningen i andre omgang med én mann mer.

— Jeg ser at han tar ballen, men at han kommer med begge føttene. Jeg er ikke dommer, så jeg har ikke peiling. Jeg synes det er strengt, men hvem vet, sier Viking-kaptein Sigurdsson til C More på vei inn til pause.

— Jeg var langt unna, men dommeren sier han kommer inn med to strake. Hvis det er farlig spill, er det riktig. Jeg står lengst unna av alle på banen, så det er vanskelig for meg å si hva som er riktig, sier Bugge Pettersen til samme kanal.

Konstant uromoment

Wikheim fortsatte andre omgang der han slapp de første 45 minuttene.

22-åringen mottok ballen midt inne på Vikings banehalvdel etter 60 minutter, og han koblet inn turboen. Ingen hvitkledde støtet på kantspilleren, og fra 18 meter banket Wikheim den i mål.

Kjell Jonevret tok umiddelbart grep. Svensken tok ut Adegbenro og satte inn Magne Hoseth i jakten på hjemmelagets tomålsledelse. Seks minutter senere kom også Thorsteinsson på banen for midtstopper Jørgensen.

Sluttspurt til ingen nytte

Etter 73 minutter fikk Danielsen en kjempemulighet til å redusere. Høyrebacken traff tverrliggeren fra fem meter etter at Bugge Pettersen var satt ut av spill.

Bortelaget fortsatte å presse, og like etter forsøkte Danielsen å skru den i lengste fra 17 meter, men hjemmelagets sisteskanse fikk avverget til corner.

Etter 78 minutter hamret Lars-Cristopher Vilsvik spikeren i Vikings kiste. Bugge Pettersen slo en strøken 70-meterspasning til høyrebacken som plutselig var alene med Austbø. Der banket han ballen ned i venstre hjørne. Kontringen som kun involverte to spillere avgjorde kampen.

De siste ti minuttene bød på gigantiske muligheter begge veier da Viking kastet spillere i angrep, men ingen maktet å sette kampens sjette mål, og det ebbet ut med en komfortabel seier for Strømsgodset.

— Om man spiller langsomt og ikke våger, så er det ganske enkelt å forsvare seg. Slik som Strømsgodset fikk ligge, så er det ganske enkelt. Jeg hadde forventet mer av oss i andre omgang, sier Jonevret.

- Du synes 3-1-målet var litt slapt forsvarsspill, hva tenker du om de andre tre?

— Det kjentes litt slapt, litt som feriefotball. Vi vil ikke ha noen røde kort, men jeg ønsker at det smeller litt iblant.