Tore Asheim, Viking-supporter.

Det ryktes om både det ene og det andre når det gjelder Viking og spillersalg om dagen. Vi avslår konkrete tilbud på både de Lanlay & Bödvarsson, samtidig som vi har en styreleder som klaget sin nød over at Veton Berisha gikk gratis. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Det er visstnok uforsvarlig å ha en driftsmodell der egenutviklede spillere forsvinner for intet annet enn utdanningskompensasjon. Der har han egentlig rett.

Fornuftig herremann

Granfelt har fremstått som en ekstremt fornuftig herremann etter overtakelsen som styreformann, og selv om jeg ikke alltid har vært enig i det han har sagt, har jeg sansen for måten han kommuniserer med oss på. Der en kunne få en følelse av at tidligere styreledere på sett og vis snakket ned til oss vanlige supportere, får en absolutt ikke følelsen av det når Granfelt snakker.

Men, for det er alltid et men når jeg roser en person med tilknytning til Viking, hvor er ansvarligheten i det når vi takker nei til to særdeles gode bud på to spillere som begge virker å ha stagnert i Viking?

Bør cashe inn for de Lanlay

Jeg vet at de Lanlay er en profil, jeg vet at hans ørten overstegsfinter får jentene til å dåne, men han har etterhvert blitt mye hype og lite produkt. Slikt har det vært de siste årene.

Både for Viking og de Lanlays egen del bør en cashe inn mens en fremdeles kan, slik at han kan få virkelig fart på karrieren igjen og vi kan komme oss ut av den røde sonen.

Det er trist at det skal være slikt når en snakker om et lokalt produkt, og jeg har sansen for Yanni, men han vil bli mye bedre i et lag som kommer til å rendyrke hans vingspill. Han passer ikke inn slik som Viking spiller fotball i dag. Om det er sannhet i ryktene om 4 mill og muligens Riski, selg. Helst i går.

God på landslaget

Bödvarsson er god på landslaget, men har fremdeles til gode å produsere skikkelig i Viking. Kun en sporadisk bidragsyter, og absolutt ingen erstatter for Veton Berisha. Den erstatteren finner en muligens i Molde, men det er en annen sak.

Vi har fått to gode bud for en Bosman-spiller fra Kaiserslautern, og likevel takker vi nei. Jeg minner igjen på at vi er i rød sone og det er ganske greit om vi kan komme oss ut av denne. I tilfellet Bödvarsson er det mer svart/hvitt enn Yanni, all den tid det kun er et halvt år igjen av Bödvarssons kontrakt.

Det er for meg absurd om det ikke ender opp med salg.

Begge er overvurderte

Mange vil selvsagt komme med de sportslige innvendingene. De har et poeng, selv om jeg ser på både de Lanlay og Bödvarsson som overvurderte.

Men om tiden i rød sone vedvarer risikerer vi langt mer enn differansen mellom en tredje og 6. plass på tabellen. Jeg mener ikke Viking kan ta den sjansen. Vi har faktisk ikke råd til det.

Flau aksjon

Sånn helt på siden og likevel relativt relevant, jeg ville raljert om tiggeaksjonen, og det er fremdeles flaut for klubben at det har kommet til det punktet. At en faktisk tigger om penger.

Rent prinsippielt kan jeg ikke støtte slik for en profesjonell fotballklubb som faktisk omsetter for flere millioner i året. Når det er sagt, all ære til dere som har bidratt.

Viking FK fortjener ikke deres godhet, men de skal være meget glade for at de har den. Men om de fortsetter å takke nei til gode bud på spillerne skal en ikke se bortifra at en vil havne i denne situasjonen igjen. Og da vil en igjen kun ha seg selv å takke. Hvor vil godheten være da?