Ifølge HegnarOnline blir Mohammed Abdellaoue solgt for kun 11 millioner kroner.

— Dersom summen stemmer, må jeg si det er en latterlig og skandaløs pris for en så god spiller. Altfor lavt. Ingen agent skal komme til meg og si at han ikke er verdt mer, sier Jan-Erik Aalbu til HegnarOnline.

Les også:

Hentet Moa

Aalbu hentet Moa til Vålerenga og mener eliteseriens toppscorer burde kostet 30 til 35 millioner kroner – minst.

Den tidligere sportssjefen i VIF, som nå er daglig leder i Bærum Sportsklubb, trekker paralleller til Alexander Tetteys overgang til Rennes – der den franske klubben betalte Rosenborg 40 millioner.

— Tettey er en meget god spiller han også, men etter min mening ikke i nærheten av Moas kaliber. Dessuten pleier det å være langt dyrere å kjøpe en toppscorer, som Moa er, presiserer Aalbu.

Muntlig avtale?

Mohammed Abdellaoue var svært nær en overgang til Hannover allerede i februar, men valgte den gangen å skrive under en ny kontrakt med Vålerenga, helt frem til 31. desember 2013. Samtidig har han trolig inngått en muntlig avtale med Vålerenga om å få gå til utenlandske toppklubber dersom det kommer inn bud på 10 millioner eller mer, etter det HegnarOnline erfarer.

Vålerenga, Moa og agent Stig Lillejord har avvist at en slik avtale finnes, mens Aalbu mener den typen føringer ofte forekommer.

- Her vet jeg ingenting om de faktiske forhold, men jeg kan absolutt tenke meg at Moa kan ha fått enkelte lovnader da han skrev under på ny kontrakt for klubben. Slike avtaler finnes ofte, sier Jan-Erik Aalbu.

- Litt rart valg

– Prisen har vi ikke fått bekreftet, så den vil jeg ikke kommentere. Men det er trist for oss som er glad i Vålerenga-spillere når de går til klubber som ikke blir omtalt i Norge, sier Klanens talsmann Espen Knutsen til aftenposten.no.

– Til å begynne med vil han sikkert bli omtalt der. Men se på Christian Grindheim (Heerenveen) eller Daniel Braaten (Toulouse) selv om han ikke har spilt i Vålerenga; det kommer en notis i ny og ne, om de scoret eller tapte eller vant. Men det er ikke noen storklubb Moa går til. Sånn sett er det et litt rart valg.

Knutsen er langt fra overrasket over at toppscoreren forsvinner.

- Vi håpet han ikke skulle gå, men ønsker Moa lykke til og takker for glimrende innsats for Vålerenga. Det var mer enn noen kunne forvente da han kom fra ingenting og Skeid. Han slo til med én gang, kom i motbakke og henta seg glimrende inn igjen. Men det hadde vært kulere om han dro til en klubb som var større og kanskje en annen liga, spør du meg.