Les også:

- Målet vårt i år er en plass blant de fire beste, slik at vi kan få spille europacup neste sesong. Neste år var planen virkelig å kjempe om gullet. Men vi har ikke en nubbesjanse hvis vi bare svekkes, sier Andresen til Aftenposten.no.

- Du føler at dere settes tilbake når dere mister Moa nå?

- Ja, det er klart det.

- Prøvde du å stanse ham?

- Nei.

- Hvem kan overta for ham?

- Vi har sterke spillere i troppen vår.

Ikke Helstad?

Andresen vil ikke være klar på hva han mener om Moas karrierevalg. Nå tenker han fremover, og håper at Vålerenga kan bruke penger på å forsterke.

— Vi vil ha enere, og enere koster, sier sportsdirektør Truls Håkonsen, som håper klubbene VIF skal forhandle med forstår hvordan prisnivået er nå.

Thorstein Helstad har vært nevnt i forbindelse med en VIF-overgang. Etter hva Aftenposten har grunn til å tro, er han ikke klubbens spiss-førstevalg.

Vålerenga er nummer to på tabellen, ni poeng bak Rosenborg, og fem poeng foran femteplasserte Strømsgodset, før mandagens hjemmekamp mot Sandefjord.

Håper på "Mos"

Moas lillebror Mostafa ”Mos” Abdellaoue (22) kan få en nøkkelrolle i Vålerenga nå.

- Jeg håper at de satser på ham. Han er ikke så erfaren som Moa, men har veldig mange kvaliteter, sier midtbanespiller Harmeet Singh til Aftenposten om spilleren som har én seriescoring på ti kamper.

Singh forteller at spillergruppen synes det er leit at lagkameraten drar, men at de unner ham suksess.

- Jeg håper og tror at han lykkes. Han har innstillingen som skal til for å klare det, sier Singh.