VALLE (Aftenposten.no): For snaut to år siden mente nederlandske Groningen at Mohammed Abdellaoue var verdt over 30 millioner kroner, men handelen ble ingenting av.

I natt ble Vålerenga enig med Bundesliga-klubben Hannover 96 om å selge ham for rundt en tredel av den prisen. Norske FIFA-agenter Aftenposten har vært i kontakt med, beskriver avtalen som "veldig dårlig".

Les også:

Stemningen på Valle var ikke all verden etter at nyheten ble kjent.

- Vi kunne godt ha tenkt oss mer, et høyere beløp, større betalingsvilje. Men alle Premier League-klubbene som dere har skrevet var interessert, meldte seg ikke, sier sportsdirektør Truls Håkonsen, med adresse til overgangsspekulasjonene som har vært rundt eliteserietoppscoreren i media.

Når toppscoreren i den norske serien selges for en slik sum, sier det mye om attraktivitetsnivået til norsk fotball akkurat nå. For over ti år siden fikk Vålerenga 23 millioner kroner for en annen av sine juveler, John Carew. Da skjedde salget innenlands (Rosenborg).

Video: Vålerenga kommenterer Moas overgang

Stanset Groningen-bud

Det var Moa som stanset knallbudet fra Groningen for to år siden.

Om han ikke har angret, så har han i hvert fall ofte tenkt over hva han sa nei til, spesielt etter at han skadet seg, og hadde en noe slapp 2009-sesong.

Da overgangsvinduet åpnet denne høsten, og spissen hadde markedsført seg med 15 seriescoringer, skulle han ut.

- Moa ville dette

- Moa ville dette. Hvorfor, får du spørre ham om. Det er mulig at han tenkte at siden han takket nei fra Groningen, så ville han ikke la neste mulighet gå fra seg, sier Håkonsen.

Han understreker at selv om Vålerenga og Hannover er enige, må hovedpersonen passere legesjekken i Tyskland og bli enige om sine personlige betingelser før alt er i orden.

24-åringen var ett år inne i sin nye og forbedrede fireårsavtale med Oslo-klubben. Håkonsen avviser at det forelå en avtale mellom partene om et pristak, eller at VIF ikke skulle stanse bud fra utlandet.