Vålerenga bekrefter nå at de har blitt enige med den tyske Bundesliga-klubben Hannover 96 om en overgang for Mohammed Abdellaoue (24).

— Vi er enige med Hannover om rammene for en overgang for Moa og han reiser ned nå for å forhandle om personlig kontrakt og gjennomgå den obligatoriske medisinske sjekken i Tyskland, sier sportsdirektør Truls Haakonsen til vif-fotball.no.

Trolig skriver Moa kontrakt onsdag. Det skal være små detaljer som gjenstår i forhandlingene.

– Vi er ikke ferdige, men jeg tror vi blir enig i morgen, sier Hannovers mediedirektør Andreas Kuhnt til VG Nett.

Vålerenga ser nå etter en erstatter for Moa.

- Vi har meget gode offensive spillere i stallen vår i dag, men er alltid på utkikk etter spillere som kan forsterke oss , sier Haakonsen.

Personlige forhandlinger

Moa har totalt spilt 78 obligatoriske kamper for Vålerenga og scoret 40 mål. I Eliteserien har Moa vært på banen 67 ganger og scoret 30 mål. Nå er han seriens toppscorer med 15 mål. Hannover serieåpner mot Eintracht Frankfurt lørdag.

— Det er vel to middels fornøyde klubber som har blitt enige, tenker jeg, sier agent Lars-Peder Fosdahl. Fosdahl har tatt seg av forhandlingene mellom de to klubbene.

Stig Lillejord og Kent Karlsen skal forhandle den personlige avtalen på vegne av Abdellaoue.

— Moa og Kent Karlsen har satt seg på flyet til Tyskland, så får vi se om det blir enighet i løpet av dagen og morgendagen, sier han til Aftenbladet.

Lillejord vil ikke si noe om hvilke rammer Vålerenga-spilleren er forespeilt.

— Det er naturlig at han reiser ned etter at klubbene er enige. Nå blir det en medisinsk test og litt snakk om lønn. Men det er klart at Moa er lysten på å reise ut, sier han.

Video: Se Moas scoringer denne sesongen:

Se Moas scoringer denne sesongen!

Skeid får ingenting

Hans tidligere klubb Skeid får derimot ikke en krone.

– Vi i Skeid jubler og gleder oss over at Moa har lyktes på fotballbanen og får prøve seg i en større serie, men vi får ikke en krone av overgangen, sier styreleder i Skeid, Konrad Kuhlman, til NTB.

I forbindelse med Skeids økonomiske problemer i vår ble Vålerenga enige om en avtale om å forskuttere et videresalg av spillerne Mohammed Abdellaoue, Mostafa Abdellaoue og Dawda Leigh.

– Jeg må understreke at vi fikk en veldig real avtale med Vålerenga og Pål Breen, sier Kohlman.

Før Moa kom til Skeid som junior i 2001, spilte han i de yngre årsklassene for Hasle/Løren. (NTB)