Det bekrefter fagansvarlig for overganger i NFF, Kristian Skjennum, overfor VG.

– Alle som skal spille kamp for Aalesund og Stabæk i kveld måtte ha sendt inn overgangspapirene i går. Det ville ikke være mulig å bli spilleklar i kveld for noen spillere hvis overgangen ikke har kommet inn ennå. Så vidt meg bekjent har det ikke kommet inn noen overgangspapirer på ham, sier han til VG.

Riise landet ved Ålesund lufthavn, Vigra i går. Allerede da var han i tvil om han kunne rekke serieåpningen mot Stabæk.

– Viktigste er å få endelig svar

— Jeg tror nok vi må vente litt, for det pågår et møte mellom de som skal avgjøre det store. Om jeg blir klar til kampen i morgen, det vet jeg ikke. Det viktigste for meg er å få et endelig svar og at det går i orden, sa Riise til Sunnmørsposten.

ØNSKES VELKOMMEN: AaFK-spillerne Bjørn Helge Riise og Oddbjørn Lie omdømte den mye omtalte statuen "Fotballspilleren", som står utenfor Color Line stadion i Ålesund, til "John Arne Riise". Foto: Digitalsport / Privat, Oddbjørn Lie

Hovedpersonen besto den medisinske testen torsdag, og han er sterk i troen på at overgangen til AaFK går i orden, til tross for tvisten med Betsson. Riise har sagt opp avtalen som ambassadør for bettingselskapet, men Betsson har spilt inn fire reklamefilmer med 35-åringen, som etter planen skal vises på norsk TV de neste månedene. Det er ifølge NFF og NTF uforenlig med spill i norsk eliteserie.

Riise rørt av reaksjonene

Bettingselskapet har lenge vært klare på at de ikke kommer til å forkaste reklamefilmene, men torsdag var ikke tonen like klar. Pressesjef Mikael Mellqvist bekreftet torsdag at en avgjørelse fra Betssons side kommer fredag.

35-åringen spilte forrige sesong i India for Delhi Dynamos. Nå har han i lengre tid sagt at han vil avslutte karrièren i gamleklubben Aalesund. Riise føler seg sterkt ønsket i hjembyen.

— Både hos folk jeg har møtt og på sosiale medier er alt bare positivt. Det er nesten litt for mye og veldig rørende, men jeg klarer dessverre ikke å svare alle, sa Riise.