ULLEVAAL (Aftenposten): Kåre Ingebrigtsen og Ole Gunnar Solskjær ønsker et tittelrace mellom Rosenborg og Molde hjertelig velkommen. Viktig og interesseskapende for ligaen, mener de to trenerprofilene.

Rosenborg-trener (t.h.) og Erik Hoftun fikk mye å smile for i 2015. Kan de gjenta bedriften også i år? Foto: NTB Scanpix

— Vi kommer til å være oppi der. At Aftenposten tror vi tar gull forstår jeg godt, det ville jeg gjort også. Dere kan krysse av for fotballekspert i yrkestittel alle sammen , sier 50-åringen og flirer.Kåre Ingebrigtsen er selvsikker og i perlehumør før eliteserien sparkes i gang fredag kveld med Aalesund-Stabæk.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport seriestart spesial:

Bryr seg ikke om Solskjær-comeback

I sin første hele sesong som RBK-sjef gjorde 50-åringen rent bord med både serie og cup. Dermed flyttet han maktsentrum i norsk fotball drøyt 200 kilometer litt nordover og østover. For Molde, som vant både serie og cup i 2014, havnet bak i leksen i fjor.

Molde blir en gullutfordrer med Ole Gunnar Solskjær tilbake i trenerstolen. Foto: NTB scanpix

Derfor er nok Solskjærs comeback i Molde et kjærkomment tilskudd for moldenserne.— Det bekymrer ikke oss at Ole Gunnar er tilbake. Hadde han skulle spilt hadde det vært noe annet. Han er den beste avslutteren jeg har sett, så da hadde Molde hatt toppscoreren, sier Ingebrigtsen.

— Trengte ikke vekkelsesmøte

Solskjær var med på innspurten av fjorårssesongen, sammen med Erling Moe, og laget leverte strålende i Europa League på høsten. Men 43-åringen er klar på at flere må levere på et høyere nivå enn i fjor. Det skal han selv sørge for.

— Det er kvaliteten vår som gjør at vi nevnes i toppen. Det er jo bare 14–15 måneder siden Molde ble dobbeltmestere. Men fjoråret var skuffende. Jeg kom inn da klubben var på vei opp igjen. Det var ny giv og ny energi. Vi trengte ikke holde noe vekkelsesmøte, sier Solskjær.

Slik svarer Kåre Ingebrigtsen:

- Hva taler for at Rosenborg skal gå helt til topps i år?

- Fordi vi mer eller mindre har det samme laget. Ole Selnæs er borte, der får vi inn Anders Konradsen. Det gjør oss mindre forutsigbare. Alexander Søderlund er borte, Christian Gytkjær er kommet inn, det byttet er likt.

- Hvordan vurderer du gullduellen mot Molde?

- Jeg har ikke sett noe på Molde ennå. Det er lenge til vi møter dem, og vi fokuserer på de lagene vi skal møte først. Men 6.-plassen i fjor sved. Og de har mistet mye folk.

- Hvordan vil du beskrive Ole Gunnar Solskjær som trener?

- Jeg kjenner ikke Ole Gunnar som trener. Men jeg har stor respekt for ham, han er en kjempeålreit fyr og en bra menneskekjenner. Han får nok et bra lag og han kommer til å bli viktig for Molde.

- Hvordan er forholdet ditt til Molde?

- Det er ikke all verden. Jeg er ikke i Molde oftere enn jeg må, som Rosenborg-trener er det sånn det må være. Rivaliseringen mellom de to klubbene skal være steintøff, men samtidig på et anstendig nivå. Når jeg er der for å se kamper blir jeg tatt fantastisk godt imot.

- Hva tilfører den duellen mellom Rosenborg og Molde eliteserien?

- Den skaper interesse, det er viktig for Tippeligaen. Derfor er det viktig å få en stabil topp. Jeg skulle gjerne hatt med både Vålerenga, Viking og Brann der også. Da hadde vi fått flere slike oppgjør som mellom Molde og Rosenborg.

Slik svarer Solskjær:

— Hva taler for at Molde skal gå helt til topps i år?

- Vi har mange talentfulle spillere som kommer til å bli bedre av å spille sammen med Eidur Gudjohnsen. Og så har vi vært så heldige at vi har fått beholde Vegard Forren. Det kommer til å bety mye.

- Hvordan vurderer du gullduellen mot Rosenborg?

- Den blir jevn. Jeg tror kanskje at Odd kan komme til å blande seg inn også. Rosenborg ble dobbeltmestere i fjor, Molde i 2014, så det er vel naturlig at vi er de som tippes oppe der.

- Hvordan vil du beskrive Kåre Ingebrigtsen som trener?

- Jeg vet absolutt ingenting om han som trener. Men han leverte imponerende resultater i fjor. han kom inn og fikk skikk på Rosenborg, så det er helt sikkert mye bra i Kåre.

- Hvordan er forholdet til ditt til Rosenborg og Trondheim?

- Rosenborg er et godt fotballag som jeg og alle oss andre håpet skulle gjøre det bra på 90-tallet, men ikke nå lenger. Jeg føler meg velkommen i Trondheim, jeg har et godt forhold til hele klubben.

- Hva tilfører den duellen mellom Rosenborg og Molde eliteserien?

- Så lenge vi holder oss til fotball og konkurrere om å være best på banen, og ikke går over streken, så er det positivt for fotballen.

Analysen

ROSENBORG

Mistet to svært sentrale spillere som var delaktige i to gull i fjor. Men Gytkjær inn for Søderlund trenger ikke være noe dårlig bytte. Ellers er Rosenborg tvers gjennom solide. I alle ledd. Har kanskje den beste keeperen i ligaen, et stabilt forsvar, en målfarlig, kreativ og løpssterk midtbane, og flere å velge mellom helt fremst. Klarer Konradsen å fylle Selnæs' sko og styre laget? Må holde skadeutsatte folk som Helland og Reginiussen friske. Da er dette godt nok til seriegull.

MOLDE

Mistet en del spillere fra i fjor. Linnes, Berg Hestad, Kamara og Hussain for å nevne noen. Men Solskjær kjenner klubben godt, har fått enda mer erfaring, og er i stand til å bygge et nytt storlag. Forren blir viktig også i år Flere unge spillere får mer sentrale roller i år. Joona Toivio er ny kaptein. Hva kan veteranen Eidur Gudjohnsen tilføre? Og en skadefri Fredrik Gulbrandsen vil være en nyttig tilvekst. Vi tror det blir 2. plass bak trønderne.

Aftenpostens tabelltips

1. Rosenborg

2. Molde

3. Odd

4. Strømsgodset

5. Lillestrøm

6. Vålerenga

7. Viking

8. Sarpsborg 08

9. Stabæk

10. Brann

11. Haugesund

12. Aalesund

13. Tromsø

14. Sogndal

15. Start

16. Bodø/Glimt