John Arne Riise har sagt opp avtalen med Betsson, er enig med Aalesund om de store linjene i kontrakten. Likevel holdes både han og klubben på pinebenken.

For rådet fra Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball til Aalesund er å droppe 35-åringen.

Torsdag ettermiddag får Aftenposten bekreftet fra Mikael Mellqvist i Betsson at det kommer en avklaring i saken fredag ve dlunsjtider. Torsdagen blir brukt til møter.

— Jeg synes det er trist at en spiller med 110 landskamper for Norge blir motarbeidet så til de grader av Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball og Norsk Tipping. Det er en av norsk fotballs største ambassadører, men det er tydelig at denne trioen ikke vil at Riise skal spille i Norge, skriver Mellqvist i en SMS.

Siste nytt i saken:

Reklamefilmer til besvær

Årsaken til at NFF advarer mot å hente Riise skal være reklamefilmer som Betsson har spilt inn med Riise, tenkt brukt under sommerens fotball-EM. Det godtar ikke NFF og sjefene på Ullevaal.

Trolig er det nå disse filmene som kan frata Riise muligheten til å gjøre comeback i norsk fotball, og gjenforenes med lillebror Bjørn Helge i Aalesund.

Aalesund har koblet på sitt eget juridiske apparat i saken, men slik det står nå er det Betsson som er nøkkelen som kan løse hele sagaen.

Reklamefilmene kan ikke gå på TV om Riise skal få spille i Norge.

"God morgen vakre mennesker"

Riise har delvis lekket ut sin frustrasjon via sin blogg og på sosiale medier. Tidligere torsdag twitret 35-åringen at dette blir en strålende dag. Så det kan hende gode nyheter er i vente for spente fotballfans på sunnmøre.

Aalesund-direktør Henrik Hoff meldte på sin egen Facebook-side onsdag kveld "tror morgendagen blir vakker".

Pyntet statuen

I Aalesund er uansett spillerne klare til å ta i mot Riise. Se bare hva de gjorde med statuen av fotballspilleren på utsiden av Color Line stadion.

– Jeg synes det er synd om det ikke går i orden. For det er kanskje den største fotballspilleren i Norge noensinne. Vi får håpe de kan ta opp tråden og diskutere det videre, sier mannen bak stuntet, foorsvarsspiller Oddbjørn Lie.

Det har ikke lykkes Aftenposten å komme i kontakt med Riise selv, Aalesund-direktøren eller Betsson.

Hør hva Aftenpodden Sport-gjengen mener om den mulige Riise-overgangen til Aalesund i vår siste episode av sportens podcast: