Onsdag ettermiddag fastslo Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball at AaFK frarådes å bruke John Arne Riise i eliteserien så lenge Betsson har tenkt å sende allerede innspilte reklamefilmer med Riise i tiden framover.

Det er en anbefaling Aalesunds Fotballklubb har tenkt å følge – selv om klubben nå har satt sine egne advokater på saka.

– Men selv om vi kommer til en annen konklusjon enn NFF/NTF, tviler jeg på at vi gjør noe med det. Jeg tror nesten at jeg kan si allerede at vi uansett ikke gjør noe med det. Når NFF/NTF er så klare som de er, ønsker ikke vi å ta en posisjon som kan sette på spill et forhold for hele Fotball-Norge, sier klubbdirektør Henrik Hoff til Sunnmørsposten onsdag kveld.

– Hvorfor gidder dere ta å ta den jobben?

– Først og fremst fordi jeg ønsker at vi skal utrede dette og se nærmere på hvordan det faktisk fungerer, svarer Hoff.

Status onsdag kveld er dermed ganske klart sett med AaFK-øyne: Nå er det opp til John Arne Riise og Betsson å løse floken som kan gjøre han til AaFK-spiller.

– Slik det ser ut nå, er det John Arne og Betsson som må løse dette, bekrefter Hoff.

Utviklingen i Riise-saken:

Ikke like tydelige

Til tross for de negative meldingene onsdag: Slik Sunnmørsposten forstår det har både John Arne Riise og AaFK fortsatt troen på at saka skal løse seg til slutt.

Fram til onsdag kveld har Riises spillselskap virket urokkelig på punktet som omhandler reklamefilmene.

– Vi kan ikke bare kaste fire reklamefilmer i søpla. Vi har allerede strukket oss veldig langt for å få til dette, uttalte PR-sjef Mikael Mellqvist i Betsson Group til VG tirsdag.

— Ny dag i morgen. Spennende dag.

Etter å ha fulgt utviklingen i saka onsdag, er ikke Mellqvist like tydelig.

– Er det aktuelt å droppe reklamefilmene?

– Det har jeg ingen kommentar til. Det jeg kan si er at jeg håper og tror at John Arne spiller i Aalesund i løpet av sesongen. Men om det blir allerede til fredag, det vet jeg ikke. I motsetning til enkelte andre aktører prøver vi å være løsningsorienterte, sier Mellqvist.

– Tror du det ordner seg slik at Riise kan spille for Aalesund?

– Jeg tror at siste ord neppe er sagt i denne saka, svarer Mellqvist.

Onsdag kveld sendte John Arne Riise ut en Twitter-melding der han ikke legger skjul på at AaFK-håpet fortsatt lever.

– Takk for i dag alle sammen. Ny dag i morgen. Spennende dag. De tror siste ord er sagt. Drøm videre, skriver Riise.