Onsdag formiddag møttes representanter fra Idrettsutøvernes Fagforbund (NISO), Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF) i Oslo.

Målet var å komme til en løsning i Riise-saken. Siste nytt er imidlertid at møtet ble overstått uten at partene ble enige, men at dialogen fortsatt holdes åpen.

NISO bistår John Arne Riise i saken, og fagforbundet har forhåpninger om at Riise kan få lov til å spille for AaFK den kommende sesongen.

John Arne Riise spilte sist for den indiske klubben Delhi Dynamos. Nå vil han tilbake til gamleklubben Aalesund FK. Foto: Digitalsport

Omdøpte omstridt statuePå Sunnmøre er 35-åringen hvert fall hjertelig velkommen. Utenfor AaFKs hjemmebane, Color Line stadion, står den mye omtalte statuen «Fotballspilleren» – en statue av John Arne Riise som fikk mye oppmerksomhet i 2012, da hovedpersonen gikk hardt ut og kalte ålesundere arrogante på Twitter.

Kjernen i utspillet fra Riise var at han reagerte på at statuen, som er av ham, ikke bar hans navn. Onsdag valgte AaFK-spillerne Oddbjørn Lie og Bjørn Helge Riise å omdøpe statuen – til «John Arne Riise».

– Det var bare ment som en morsom greie, forklarer Oddbjørn Lie, som la dette bildet ut på Twitter:

Storebror Riise er allerede enig med AaFK om en kontrakt, men konflikten med Betsson kan fortsatt stå i veien for overgangen. Det mener forsvarsspiller Oddbjørn Lie vil i så fall vil være dumt.

– Jeg synes det er synd om det ikke går i orden. For det er kanskje den største fotballspilleren i Norge noensinne. Vi får håpe de kan ta opp tråden og diskutere det videre, sier Lie og refererer til dagens møte mellom NISO, NFF og NTF.

– Hva vil John Arne Riise tilføre AaFK?

– Jeg vet ikke hvordan han er fotballmessig nå, han harjo vært i India og Kypros de siste årene, og da det er ikke så lett å følge med på det fra Norge. Men han har voldsom rutine og erfaring, som er nyttig i et lag med mange unggutter, sier forsvarsspilleren.

NISO: – Minner om yrkesforbud

Om overgangen går i orden gjenstår fortsatt å se, men NISO bistår Riise i saken og håper på en løsning.

– John Arne Riise har terminert den mye omtalte samarbeidsavtalen for å få mulighet til å spille fotball i Norge. NISO støtter Riise i denne saken, og håper alle parter finner fram til en løsning som er bra for spilleren selv, klubben – og for norsk fotball, sier Thomas Kristensen, kommunikasjonsansvarlig i NISO, i en pressemelding.

«NISO er spent på grunnlaget for at denne overgangen ikke skal være gjennomførbar, og hvor eventuelt det er hjemmel for å gi Riise noe som minner om et yrkesforbud», skriver NISO.

Hovedpersonen selv er takknemlig for hjelpen han får fra idrettsutøvernes fagforbund.

– Jeg setter pris på den jobben som blir gjort for å få dette til, og håper på en snarlig løsning, sier John Arne Riise.