Det som ble en svært jevn kamp, er blitt omtalt som århundrets boksekamp, og Mayweather og Pacquiao regnes som verdens to beste boksere uansett vektklasse.

– Når historiebøkene skal skrives, var dette verdt å vente på, sa Mayweather.

– Manny Pacquiao er en helvetes god bokser. Nå ser jeg hvorfor han har en så sentral rolle i boksingen.

Det måtte tolv runder til for å skille dem på poeng. Og amerikanske Mayweather forblir dermed ubeseiret på sine 48 kamper.

Filippinenes Manny Pacquiao og Floyd Mayweather i den syvende runden av lørdagens boksekamp i Las Vegas. Foto: NTB Scanpix

Dette var kampen alle bokseinteresserte hadde ventet på i fem år, og astronomiske pengesummer er naturlig nok involvert: Bokserne sikrer seg til sammen svimlende 300 millioner dollar – over 2,2 milliarder kroner. 180 millioner dollar går til Mayweather, mens Pacquiao får 120 millioner.

Celebert

– Min neste kamp går i september og blir min siste. Jeg skal pensjonere meg på 49-0, sa Mayweather og henviste til 49 kamper uten tap.

Pacquiao avslørte etter kampen at han hadde slitt med en skulderskade i oppkjøringen.

– Jeg trodde jeg hadde vunnet denne kampen. Han gjorde ikke stort. Jeg traff ham mange ganger, sa Pacquiao.

Han tapte sin sjette kamp i karrieren.

Også på tribunen satt det tett i tett med superstjerner. Paris Hilton, Jake Gyllenhaal, Denzel Washington, Mike Tyson, Jimmy Kimmel og Donald Trump var bare et lite knippe av kjendisene som kastet glans over kjempearrangementet i MGM Grand Garden Arena.

Kampen måtte utsettes på grunn pågangen fra TV-seere som ville kjøpe tilgang til kampen. I Norge slet også Viaplay en stund med problemer, men alt var løst i god tid før gigantene entret bokseingen.

(©NTB)