Om en drøy uke møtes amerikanske Floyd Mayweather og filippinske Manny Pacquiao til det mange omtaler som tidenes boksekamp i Las Vegas. Interessen rundt oppgjøret er enorm, og de to kamphanene har for lengst begynt det psykologiske spillet.

Torsdag beviste Floyd Mayweather at det ikke skorter på selvtillit foran stormøtet. Amerikaneren, som er ubeseiret i sin karriere, mener statistikken taler for seg selv.

— Jeg føler at jeg har gjort akkurat like mye i denne idretten som (Muhammad) Ali, sa han.

— Det er ikke lett for en mann å være akkurat som meg - så sterk i en alder av 38 år. All respekt til Ali, men jeg føler at jeg er den beste, tilføyde han.

Har filippinske fans

Mayweather påpekte videre at mens Ali tapte for Leon Spinks i 1978, har han selv til gode å gå tapende ut av bokseringen. 47 strake seirer viser amerikanerens statistikk så langt.

Mayweather hevder at selv boksefans fra Filippinene, der Pacquiao er et idrettsikon, vil heie på ham i Las Vegas 2. mai.

— Jeg er ganske sikker på at jeg har filippinske fans, sa amerikaneren, som mener han har lagt opp en solid taktikk foran storkampen som er rett rundt hjørnet.

— Jeg har trent ekstremt hardt. Samtidig vil man ikke bli overtrent. Det gjelder å trene sånn at du er helt klar.

Billettsalget startet

38-åringen forsøker samtidig å ikke la seg rive med av alt oppstyret rundt kampen.

— Jeg vet at dette er den største kampen i boksingens historie, men jeg kan ikke se på den slik. Jeg vil ikke legge unødig press på meg selv, min oppgave er å bare være Floyd Mayweather, sa han.

Torsdag startet for øvrig billettsalget til kampen i Las Vegas neste helg. Oppstarten har vært utsatt i mange uker som følge av en krangel mellom de to boksestjernenes rådgivere.

Nå har partene omsider kommet til enighet.

Ifølge arrangørene vil en billett til kampen koste mellom 1500 og 7500 dollar. Det betyr at de billigste vil ligge på i overkant av 10.000 norske kroner. (©NTB)