«Århundrets boksekamp» er bare noen timer unna, men for mange tilhengere har den startet for lengst. 11.500 av dem overvar innveiingen fredag.

Det var tilløp til hysteriske tilstander i MGM Grand Garden Arena da de to superheltene inntok podiet for å gå på vekta. Folk hadde stått i kø for å sikre seg billetter til innveiingen for 10 dollar (ca. 80 kroner), og de aller fleste fikk se det de var kommet for.

Floyd «Money» Mayweather veide inn til 66,2 kg. Det var en halv kilo mer enn Manny Pacquiao, uten at det betyr stort. Det viktige var at begge bokserne klarte vektgrensen med glans.

Utrolige 11.500 tilskuere møtte fram for å overvære innveiingen til «århundrets boksekamp» mellom Floyd Mayweather og Manny Pacquiao fredag. Stemningen i MGM Grand Garden Arena var elektrisk. Foto: NTB Scanpix

Det står om VM-titler, men også om milliarder av kroner, og det er lenge siden bokseverdenen har opplevd lignende tilstander. I eventyrbyen Las Vegas, der de har opplevd det meste, blir også denne kampen sett på som noe helt spesielt.Det er ikke hver dag de to, som blir regnet for å være verdens beste boksere uansett vektklasse, møtes i ringen, og det har tatt fem år å få til denne kampen. Ikke rart interessen er skyhøy.

Utrolig

— Dette er et helt utrolig øyeblikk. Det er flott at tilhengerne stiller opp for å støtte både Manny (Pacquiao) og meg selv, sa Floyd Mayweather da han fikk se det enorme oppbudet av folk på innveiingen.

Favoritten beholdt jernansiktet sitt, mens Pacquiao smile og vinket til tilhengerne sine. Begge virket veldig avslappede.

— Hovedmålet mitt er å konsentrere meg om det som skal skje i ringen lørdag kveld. Jeg har vært en del av boksesporten i 20 år, og ofret meg for denne sporten, kan dere si. Dette er en spesiell kamp, og nå er jeg klar, kommenterte Mayweather.

Han er amerikanernes favoritt, men mange av de filippinske tilhengerne møtte ham med spredt buing. Pacquiao, derimot, ble mottatt som en vinner, allerede mange timer før «ringen er klar».

Det er hysteriske tilstander på Filippinene, der millioner av mennesker er ventet å se kampen i barer, forsamlingslokaler og restauranter via TV-sendingene. Det er også ordnet med ekstra beredskap for elektrisitetsverkene, slik at strømstans ikke skal ødelegge begivenheten.

Ulik oppfatning

Folk flest tror på og holder med Manny Pacquiao, mens ekspertene tror Floyd Mayweather, fortsatt ubeseiret som profesjonell bokser, kommer til å gå seirende ut av duellen natt til søndag (norsk tid). Alle er enige om at det høyst sannsynlig kommer til å bli en kamp over 12 runder, som blir avgjort på poeng.

— Folk flest holder utvilsomt med Pacquiao. Det sier MGM Resorts Internationals visepresident Jay Rood. Han sier at Mayweather er kjent og beryktet for din defensive stil, og ekspertene tror det er nok til å stagge den aggressive south paw-bokseren (går med høyrearmen foran) Pacquiao.

— Kampen er allerede vunnet. Det er nesten ingen vits i å gå i ringen lørdag kveld, sa Floyd Mayweather senior forleden dag, men ikke mange er enige med ham og tror dette kommer til å bli en enkel og lett kamp for amerikaneren.

Den totale omsetningen for kampen er beregnet til 400 millioner dollar (3,2 milliarder norske kroner), og det blir også sagt at inntil tre millioner TV-tittere kommer til å betale i dyre domme for å se kampen på betalings-TV. Jo, interessen for tidendes boksekamp er det ikke noe å si på.

(©NTB)