Floyd Mayweather er den best betalte idrettsutøveren i verden. Her i kamp mot Canelo Alvarez. Floyd Mayweather er den best betalte idrettsutøveren i verden. Her i kamp mot Canelo Alvarez. Foto: Isaac Brekken, AP

«Money» tjener enda en milliard

Han liker å kalle seg «Money». Nå tjener verdens beste bokser enda en milliard.

Floyd Mayweather junior fikk en røff start på livet. Allerede som ettåring var han vitne til at faren Floyd senior ble skutt i foten av sin egen svoger. Kulen tok knekken på farens egen boksekarriere — han hadde vært i ringen mot datidens legende Sugar Ray Leonard, og ble regnet som en god proffbokser. Lille Floyd vokste delvis opp som bestemor, senere har han uttalt at faren brukte å gi ham godt med juling da han var barn.

Pappa Floyd senior livnærte seg ved å selge narkotika i Michigan, men sørget også for å lære sønnen opp i boksing.

Det angrer han neppe på. Til tross for sin brokete oppvekst, er Floyd Mayweather junior nå verdens klart best betalte idrettsmann. Han håver inn et hundretalls millioner kroner hvert år. Men aldri har han opplevd en lønningsdag som denne lørdagen.

Han får noe under halvannen milliard kroner for å gå tolv runder mot Manny Pacquiao.

Verdens beste bokser

Slike summer er det vrient å bruke opp, men Mayweather gjør sitt beste. Han lar seg gjerne avbilde med sin "eksotiske" bilsamling eller en stabel på en million dollar i dobbeltsengen. Han kaller seg "Money" og oppfører seg deretter.

SØKKRIK: Floyd Mayweather på pressekonferanse før kampen mot Manny Pacquiao. Foto: AP Photo/John Locher/NTB scanpix

Men han hadde ikke tjent disse summene om han ikke var flink til noe, og Mayweather er en ubestridt mester. Han har gått 47 kamper og har vunnet dem alle. Takket være "den rullende skulderen", en teknikk perfeksjonert i samarbeid med faren, er Mayweather vond å få has på. Han parerer slag med skulderen, og bruker denne kroppsdelen til å dekke mye av arealet det er mulig å plante en boksehanske på.Dette, kombinert med fryktelig presise kontrastøt, gjør amerikaneren til verdens beste bokser uansett vektklasse. Glem Vladimir Klitsjko. Floyd Mayweather er størst. Og når han natt til søndag går i ringen mot en annen av boksesportens legender, blir det i flere henseender tidenes største boksekamp.

Diamant i tannbeskytteren

En av parameterne slikt måles etter, er nettopp Mayweathers favorittmålestokk: Penger. Eksperter anslår at kampen i MGM Grand Arena vil generere inntekter på ville 2,4 milliarder kroner. Det er allerede avtalt at Mayweather skal motta 60 prosent av dem, mens resten går til Pacquiao.

Manny Pacquiao på pressekonferanse i Las Vegas foran kampen mot Floyd Mayweather. Foto: AP Photo/Chris Carlson/NTB scanpix

Mayweather har forhandlet frem at hans navn skal være først på alle plakater, han skal velge sin foretrukne garderobe, han velger ringhjørne og han skal sist inn i ringen.Han har fått støpt en tannbeskytter verdt mange hundre tusen kroner. Den er satt inn med gullflak, diamantstøv og en flik av en hundredollarseddel. Et spesialbelte er utferdiget, preget med 800 gram gull og utallige smaragder. Det er en pengefest arabiske prinser og russiske oligarker verdig. Natt til søndag gjenstår det bare å se hvem av de to boksemesterne som er aller størst.