Natt til søndag møtes Manny «Pac-Man» Pacquiao og Floyd Mayweather i det som beskrives som tiårets boksekamp i Las Vegas. Begge bokserne kommer fra trange kår, og begge utøverne vokste opp med spesielle fedre. Filippineren Pacquiaos far falt i unåde hos sønnen da han spiste opp 14 år gamle Mannys bestevenn – familiens bikkje. Floyd Mayweather senior livnærte seg ved å selge narkotika i Michigan.

Sønnene trosset oppveksten og endte begge opp som to av de aller største navnene i boksingens historie. Nå skal det avgjøres hvem av dem som er størst.

Debuterte som 16-åring

Pacquiao er folkehelt i Filippinene, og det kommer av at bokseren har en historie mange i øylandet kan identifisere seg med. Etter å ha rømt hjemmefra, dro han til hovedstaden Manila. Han trente boksing, og livnærte seg ved å selge smultringer på gaten. Om nettene sov han i pappkasser i millionbyen. Da Pacquiao debuterte som proffbokser var han 16 år gammel, 149 centimeter på strømpelesten og veide 44 kilo.

Siden gikk det bare én vei.

ER HAN DEN STØRSTE?: Manny Pacquiao gjør seg klar til møtet med Floyd Mayweather. Foto REUTERS/Las Vegas Sun/Steve Marcus/NTB scanpix

— Jeg vil at folk skal vite at det finnes en Gud som kan løfte noen fra ingenting til å bli noe. Det er meg. Det er meg. Jeg kom fra ingenting, har 36-åringen uttalt.Den ekstremt energiske og kjappe slagmaskinen er den eneste som har klart å bli verdensmester i hele åtte vektklasser. Likevel er han underdog foran møtet med Mayweather natt til søndag norsk tid.

Tilbød seg til fienden

De fleste bokseeksperter ser nemlig på den defensivt perfekte og ubeseirede Mayweather som favoritt foran gigantmøtet. Amerikaneren har også hatt et betent forhold til sin far, Floyd senior. Faren var i sin tid en brukbar proffbokser og har sammen med sin bror Roger trent Floyd junior mot verdenstoppen.

Men far og sønn har også hatt offentlige skittentøysvasker. Ved en anledning meldte til og med Floyd senior seg til tjeneste for en annen amerikansk boksekonge – Oscar de la Hoya.

Det spesielle var at de la Hoya fikk tilbudet i forkant av kampen mot nettopp sønnen Floyd.

Men i MGM Grand Arena lørdag er Floyd tilbake i ringhjørnet for å coache sønnen i hans 48. proffkamp. De andre 47 har endt med seire.