I Norge er interessen liten. Men trolig er boksekampen mellom Floyd Mayweather jr. (38) og Manny Pacquiao (36) årets største idrettsbegivenhet i verden. Det er kampen alle bokseinteresserte har ventet på, den de trodde aldri kom til å finne sted.

Mellom den vulgære sønnen av en narkohandler fra Michigan og gategutten fra Filippinene. Mellom kvinnemishandleren og folkehelten. Mellom den ubeseirede og han som har titler i åtte vektklasser. Mellom verdens beste bokser uansett vektklasse og den tredje beste.

Det er dimensjoner som i mange henseender overgår Mohammad Alis og Mike Tysons største kamper. Det er kanskje den største boksekampen noen sinne.

PENGENE er allerede fordelt. Floyd Mayweather jr. får 60 prosent, Manny Pacquiao resten. Men når potten ser ut til å lande på rundt 300 millionar dollar — altså nær 2,4 milliarder kroner - skjønner vi at Pacquiao ikke har grunn til å føle seg loppet. i USA koster det opp mot 750 kroner å se kampen, i Norge slipper du litt billigere unna. Så begynner kampen da også trolig rundt klokken 05.00 natt til søndag.

DA HAR utøverne for lengst lagt bak seg alle kontroversene som har ledet frem til møtet.

Pacquiao har endelig godtatt å la seg dopingteste til helt opp mot kampstart. Han har akseptert at Mayweather får mest penger, får velge hjørne, garderobe og at hans navn står først på alle plakater. Han har åtte tittelbelter, men har måttet vike på alle områder. Men ringen gjenstår. Der viker han sjelden.

Manny Pacquiao har tilnavnet «Pac-Man», etter dataspillet som var så populært på 80-tallet. Han er like iherdig som den lille, gule figuren som spiste prikker. Pac-Man slår og slår, hans utholdenhet er ekstrem. Så vil skeptikerne selvsagt innvende ved å påstå at kondisjonen er tilegnet på ulovlig vis. Som Mayweather-leiren mer enn antydet da forhandlingene om kampen gikk i lås for fem år siden. Filippineren hevdet han ikke ville bli årelatt, han kunne ikke tillate blodtesting de siste ukene før kamp.

PAC-MANs historie er spesiell. Han flyttet hjemmefra som tolvåring etter at det kom for en dag at faren hans hadde spist opp familiens hund. Rasende og fortvilet dro han til hovedstaden Manila, hvor han livnærte seg på å kjøpe smultringer fra et bakeri og selge dem videre på gaten for noen få øre mer enn innkjøpsprisen. Manny var liten, men hans talent for boksing utvilsomt. Han debuterte som proff som 16-åring.

Da veide han 44 kilo. Siden har han feid gjennom åtte vektklasser, like ustoppelig. Han har blåst det meste av motstand til side, men Pac-Man har også gått på sine smeller. Det har ikke forhindret ham fra å bli en folkehelt i hjemlandet. Han er kongressmedlem, skuespiller, oberstløytnant i hæren og Filippinenes suverent største berømthet. Og han har ikke glemt sin bakgrunn.

PROMOTOREN Bob Arum har fulgt Pacquiaos karriere store deler av veien. Han lover at mye av Pac-Mans premiepenger vil komme de fattige til gode:

— Floyd elsker biler og kan antakelig tømme hver eneste bilforretning i Las Vegas etter kampen. Mens jeg vet at mye av pengene Manny mottar vil gå til veldedighet i Filippinene, uttalte Arum nylig.

Her er Manny Pacquiao (til høyre) i kamp med Timothy Bradley i Las Vegas i 2014. Foto: AP Photo/Isaac Brekken/NTB scanpix

Pacquiao har tidligere utfordret Mayweather til å møte ham i en kamp hvor alle pengene skulle doneres til veldedighet. Mayweather svarte ikke på utfordringen. «MONEY» kaller han seg. Det er ikke uten grunn. Floyd Mayweather jr. er verdens rikeste idrettsmann. Han er bedre betalt enn Cristiano Ronaldo, verdens beste golfspillere, tennisspillere — ja, alle sammen. Og han er ikke redd for å vise frem rikdommen. Han har en bilsamling bestående av det drøyeste engelske, italienske og tyske bilprodusenter kan oppdrive.

På sosiale medier elsker han å vise frem rikdommen sin, han har blant annet postet et bilde på Instagram av seg selv på en seng sammen med en million dollar i kontanter. Han er god for milliarder, og dem har han skaffet seg fordi han er verdens mest begavede bokser.

OGSÅ Mayweather har et problematisk forhold til sin far, Floyd Mayweather senior. Faren var selv en habil proffbokser, men livnærte seg som narkohandler da Floyd junior var liten. Da hadde han gitt opp boksekarrieren fordi svogeren hans skjøt ham i beinet (mens han visstnok hadde Floyd junior på fanget).

Men Mayweather begynte tidlig å drille sønnen i boksingens mysterier. En av teknikkene han lærte ham, var «the shoulder roll». Mayweather jr. er regnet som en av bokserne i verden som er aller best til å forsvare seg. Han gjør det ved hjelp av skulderen. Ved å innta en sidelengs posisjon tar han av motstandernes slag med skulderen. Han minsker samtidig muligheten til å bli truffet i hodet. Dette, kombinert med hans ekstremt hvasse kontringsslag, har gjort Mayweather uslåelig. Han har gått 47 kamper og har vunnet dem alle sammen. Mannen har så langt vært utilnærmelig.

KONTROVERSENE har stått i kø rundt veteranen. Tidlig i karrieren uttalte han at han gjerne ville møte Diego Corrales. Corrales hadde sont en fengselsstraff for å ha jult opp konen sin. Mayweather uttalte "Jeg skal banke ham på vegne av alle mishandlede kvinner i Amerika". Han gjorde akkurat som han lovde, på meget grundig vis.

Men Mayweather har senere fått svingdøren solid plantet i nesebrusken — mesteren har nå en stygg merittliste i rettsvesenet - nettopp for vold mot kvinner. Historiene er flere, og også Mayweather har måttet sone i fengsel for kvinnemishandling.

SØKKRIK: Floyd Mayweather på pressekonferanse før kampen mot Manny Pacquiao. Foto: AP Photo/John Locher/NTB scanpix

FREKK er han også, mesteren Mayweather. I 2010 da det så ut til å gå mot kamp mot Pacquiao, lovet han å jule opp "den dvergen", før han skulle "tvinge den homsen til å rulle seg noen sushier han skulle spise sammen med ris, hunde— og kattekjøtt". ETTER å ha kranglet med faren gjennom hele karrieren, er det meningen at Mayweather senior skal være i ringhjørnet natt til søndag. For noen år tilbake, ville det vært utenkelig. Far og sønn har vært i tottene på hverandre gjennom hele karrieren, og på et tidspunkt gikk det så langt at faren meldte seg til tjeneste som trener for rivalen Oscar de la Hoya.

Og, glemte vi det, det var i forkant av mestermøtet mellom nettopp de la Hoya og Mayweather junior... For tiden er de to vel forlikte, og i forkant av møtet er det senior som har slengt mest dritt i retning Pacquiao. Det er som det bruker å være i forkant av store boksekamper, mye dreier seg om å skaffe maksimal oppmerksomhet rundt kampen - og dermed drive inn mest mulig penger.

ALT tyder på at kampen blir den mest solgte «Pay-per-view» -kampen i amerikansk historie. Men i 36 minutter handler dette mest om ære.