TROMSØ/OSLO: Kristiansen, som forlot TIL til fordel for Vålerenga like før seriestart i 2014, innrømmer at det blir spesielt å spille mot klubben han spilte for i 2012 og 2013. – Det blir spesielt, helt klart. De jobber bra i Tromsø, men har ikke fått særlig godt betalt i år. Jeg husker jo for eksempel da vi vant 5-4 på Alfheim. Det var en viktig seier for oss, men nokså ufortjent, sier Ruben Kristiansen til iTromsø.

– Sjokkert

Han innrømmer at 0-6-tapet hjemme for TIL mot Strømsgodset kom som et sjokk.

– Jeg ble veldig sjokkert og synes det var veldig trist. Utrolig kjedelig for alle som følger med TIL og har følelser for klubben, sier han.

Han forventer en helt annen kamp på fredag.

– All statistikk tilsier at man ikke taper stort to ganger på rad. Jeg tror TIL kommer til å opptre mer kynisk mot oss enn de gjorde hjemme mot Godset og de er et lag i poengnød, som trenger alle poengene de kan få. Jeg håper de vinner alle kampene utenom den mot oss.

Likevel tror han TIL er gode nok til å berge plassen.

– Jeg har ikke trua på lagene bak, Mjøndalen og Sandefjord. Start virker også ganske sluttkjørt, så jeg er sterk i trua på at TIL berger plassen.

– For vår egen del er målet å kjempe om medalje og da bør vi vinne de fleste hjemmekampene, så de får ingenting gratis i den kampen, legger han til.

Johansen til Ronaldo

Fredag venter hans tidligere lagkamerater Remi Johansen og Thomas Kind Bendiksen.

Søndag er det Cristiano Ronaldo og Gareth Bale og de andre Real Madrid-stjernene som står på motsatt banehalvdel for Kristiansen & Enga i treningskampen mot de spanske gigantene.

– Fredagen blir helt klart viktigst. Vi får ingen poeng for å slå Real Madrid, men jeg gleder meg veldig til den kampen også. Det blir gøy å møte Remi og Thomas, men noe helt annet å møte de store stjernene, sier 27-åringen fra Nordreisa.

Spikeren i kista

De to sesongene før han spilte i TIL, spilte Kristiansen for TUIL, et annet lag han har sterke følelser for.

De møter Vålerengas andrelag dagen før.

– De har ikke råd til flere blemmer nå, men kan fortsatt klare opprykket tror jeg. Vålerenga 2 kommer nok til å stille et ganske ungt lag slik de gjorde mot Senja tidligere i uken og TUIL bør ha gode muligheter der. Taper de imidlertid den kampen, tror jeg det er kjørt med tanke på opprykk, sier den tidligere landslagsbacken til iTromsø.