BANENS BESTE: Henrik Johnsgård ble kåret til banens beste spiller. Foto: Per Steinar Markussen

Henrik Johnsgård er bare et navn å bite seg merke i med en eneste gang. 16-åringen har allerede fem kamper for Senjas A-lag i 2. divisjon og rukket å score ett mål. Lørdag var han kampens gigant mot Oppsal i Norway Cup-finalen, selv om det endte med 0-2-tap for de blåkledde.— Helt ærlig, så er jeg ikke skuffet i det hele tatt at vi tapte finalen. Vi var noen vinnere hele uka, og som jeg ser det, så tapte vi ikke finalen, men vant sølv, sier Henrik Johnsgård til iTromsø.

- Gleder meg

Det er ikke tvil om at lillebror Johnsgård er en spiller mange klubber sikler etter å ha i sin egen klubb. Lysluggen ble kåret til banenes beste spiller mot Oppsal, og TV2-kommentatorene Ivar Hoff og Jørgen Klem skrøt mye av stortalentet.

Til høsten starter Johnsgård på NTG i Tromsø, og planen er videre å bli en del av TILs guttelag.

— Det ligger i kortene at jeg skal spille for TIL, men resten av sesongen fokuserer jeg på Senja og at vi skal klare å avslutte sesongen på best mulig måte, sier Norway Cup-helten.

16-åringen gruer seg ikke akkurat til skolestart.

— Jeg gleder meg masse til å starte på skolen til høsten, og jeg tror det blir kanonartig, sier Johnsgård, som ikke har tenkt nevneverdig over hva hans prestasjon i finalen i Norway Cup kan bety for hans videre karriere.

— Det vil jeg ikke spå så mye om, men jeg er kjempestolt av guttene, og det vi presterte i Norway Cup, smiler unggutten.

- Vi har en plan

Johnsgård sitt talent er noe TIL har veldig god kontroll på.

— Henrik er en spiller vi har fulgt nøye med på over tid, Vi ser veldig fram tilå få han hit til skolestart på NTG til høsten. Haner en spiller med et stort potensial, så får vi se hvordan vi løser det med angående kamptilbudet, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen.

Til høsten ligger det i kortene at Johnsgård skal prøve seg i TIL, og først og fremst få muligheten i høst på TIL sitt G16-lag.

— Det som er bilde på en sånn type spiller, er å skapeen best mulig konkurransesituasjon for han selv. I første omgang så skal han få prøve seg med TIL i G16-ligaen til høsten, så tar vi neste år som det kommer, sier Johansen.

Hvis den dagen kommer at TIL signerer proffkontrakt med stortalentet, så vil det koste i følge TILs sportssjef rundt 40 000 kr i utdanningskompensasjon.

— Vi har et opplegg rundt våre unge talenter for å gjøre deaktuelle for en A-lagstropp, og når de er det og når vi føler de er klare for å forhandle om en proffkontrakt, så skal vi prøve å få til en avtale, forteller Johansen.

Skryt

Senjas Norway Cup-eventyr var noe hele landsdelen var opptatt av, og nesten hele Nord-Norge satt benket foran TV-skjermen for å følge den spennende finalen mot Oppsal.

— Først og fremst så ønsker vi å gratulere Senja med den strålende prestasjonen de gjorde i Norway Cup, og at det de presterte var veldig imponerende og har stor betydning for hele regionen, skryter Johansen.