ALFHEIM: Selv med 0-6 mot Strømsgodset er «Gutan» fortsatt på kvalikplass foran fredagens kamp mot Vålerenga.

Start føler seg tvunget til å selge Swingen AS for å redde klubbens eksistens. Foto: Tom Benjaminsen

– Vi har reparert skipet her før og kan gjøre det igjen. Vi har tapt to kamper nå mot to gode fotballag, men tabellmessig har det ikke skjedd noe, sier Steinar Nilsen.Men det var på alle mulige måter en blåmandag for Nilsen og resten av «Gutan».

– Det føles like ille som i går, men vi har fått en del fakta på bordet blant annet i forhold til målsjanser som at de hadde ni og vi hadde fem. Det var noe tilsvarende på Lerkendal og da ble det 1-1. Nå tapte vi 6-0, så det sier hvor skjebnesvangert det blir når vi ikke tar vare på sjansene våre i starten. Til slutt ble resultatet veldig stygt, sier Nilsen.

Langt nede

Remi Johansen hyller supporterne for støtten mot slutten av kampen, men erkjenner at mandagen var tung.

– Det er en ganske kjip følelse i dag for alle som har hjerte for TIL, men det er nok aller verst for oss spillerne som vet vi kan så mye bedre. Jeg går ikke med hodet høyt hevet i dag, men takk Gud for at vi kan revansjere det her allerede fredag. Det virker som vi gir opp på 0-2 og jeg har ingen gode svar på hvorfor det skjer. Vi må bare sette strek over denne kampen, sørge for at det aldri skjer igjen og unngå et slikt havari på nytt, sier Johansen.

– Vi må være voksen nok til å erkjenne at vi var for svak mot Strømsgodset. Vi skal hive mye i søpla fra denne kampen, men ikke alt, sier Steinar Nilsen.

Han er klar på hva de må forbedre.

– Det er en del ting vi må erkjenne at vi må fikse. I det defensive har vi en del problemer. Høyden i laget i en samlet ellever og cornere både defensivt og offensivt. Når vi har 10-5 i cornere i fordel oss og de scorer mål, må vi se på det også, sier Nilsen.

– Utviklingsklubb

Nilsen mener de må bli ferdig med kampen i løpet av mandagen og så fortsette å holde fokuset på utvikling.

– Jeg og Bård (Flovik) har hatt et fokus på å utvikle egne nordnorske spillere og kommer opp fra 1.-divisjon til Tippeligaen. Vi skal fortsette med den samme filosofien, selv om vi gikk på en stygg smell mot formlaget i divisjonen. Det er en tung kamp å bli ferdig med, men vi skal bli ferdig med den i løpet av dagen, sier Nilsen.

Noen flere inn enn Thomas Kind Bendiksen tviler han på at det blir i sommer.

– Det er ekstremt lite sannsynlig, men ting skjer fort i fotball. Alle spillerne våre er til slags og vi driver en business her også. Samtidig er jeg ikke den treneren som kommer til å skrike ut etter forsterkninger når vi taper en fotballkamp.

Etter at Thomas Drage meldte til iTromsø at han ønsket seg vekk aller helst i sommer, har han ikke vært i troppen i de to siste kampene.

Det har kun med sportslige hensyn å gjøre.

– Å, ja, helt klart, svarer Nilsen og utdyper.

– Jeg har til dags dato aldri tatt ut en tropp som ikke er basert på rent sportslige hensyn.