— Jeg synes det er dumt Davy ikke kjenner besøkelsestiden sin. Han bør skjønne at vi har førsterett på Ole etter en seier, sier Kjernen-talsmann Espen Viken.

Davy Wathne og TV 2 får kritikk etter søndagens intervju av Ole Selnæs.

Kjernen reagerte kraftig da Ole Selnæs ble plukket ut til å være «kampens profil» i seieren mot Sarpsborg. Midtbanespillerenskullederfor gjennom etintervjumedTV 2s Davy Wathne og de øvrige spillerne ventet på åfeire med Kjernen.Rasende over at Selnæs ble holdt unna den umiddelbarefeiringen ropte Kjernen «hater, hater TV 2» og lagde en kraftig pipekonsertunder Selnæs-intervjuet.

— Vi synes Ole skal få feire med fansen først, så ta intervjuet etterpå, forklarer Viken om mishagsytringene.

Davy Wathne forstår lite av Kjernens kritikk.

— Jeg skjønner ikke problemet. Vi har gjort dette i de 17 foregående serierundene, og det har fungert strålende. At én spiller tas til side mens fansen og de andre spillerne jubler er ukomplisert. For meg er dette et ikke-problem, svarer Davy Wathne, som er et av TV2s aller mest kjente fotballfjes.

-Tregere enn jeg trodde

Wathne poengterer at intervjuet på banen rett etter kampslutt er i henhold til alle avtaler som er inngått mellom Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball og rettighetshaverne C More og TV 2. — Dette er et opplegg hvor dette intervjuet skal toppe «Fotballkveld» og ikke noe jeg selv har funnet på. Om vi skal klare å gjennomføre det, så må vi gjøre det slik, legger han til.

Rosenborgs supporterklubb Kjernen likte dårlig TV 2s intervju av Ole Selnæs like etter kampslutt i går. Foto: Ole Martin Wold

At det kom en reaksjon fra Kjernen etter søndagens kamp, synes han er en merkelig timing.— Hva var problemet? Hvis det er først nå de har funnet ut at de ikke liker det, så er trønderne tregere enn jeg trodde, sier Wathne.

— Det ble spesielt nå fordi det var en ramme som var veldig god. Ole kom inn og viste hvor viktig han er for laget. Derfor var han så kritisk for feiringen, sier Kjernens EspenViken.

Ole Selnæs selv ser begge sider av saken.

— Selvfølgelig har jeg lyst til å juble sammen med Kjernen så fort som mulig etter en seier. Samtidig har jeg forståelse for at rettighetshaverne skal ha sitt etter kamp. For meg er ikke dette en stor sak, sier Selnæs.

Kjernenvil ikke ha verkenDavy Wathne eller TV 2 vekk fra norsk fotball.

— Vi er nødt til å ha med TV 2 vi også og skjønner at de har en deadline. Men vi liker ikke alt de gjør, og dette likte vi ikke. Vi synes Davy er en artig skrue, han er en fargeklatt med uttalelser i alle ville retninger og en morsom aktør. Men i går tabbet han seg ut og det håper vi ikke gjentar seg, sier EspenViken.

Tar ikke hatet på alvor

Kjernen-talsmannen har ingen planer om å ta kontakt med TV 2 og beklage tilropene om hat. Davy Wathne ønsker heller ingen beklagelse.

— Det er ytringsfrihet i Norge, det er en menneskerett å ikke like det vi gjør. Jeg klarer ikke å ta dette «hatet» på alvor. Hvis dette er en svær greie, så er de bortskjemte og har det veldig godt i livene sine, sier Wathne, som sier hanikke registrerteKjernen-tilropene under intervjuet med Selnæs.

— Jeg hadde headset på, sto med ryggen til og var opptatt av å gjøre intervjuet, så den lyden jeg hørtevar produsenten. Det var noen som fortalte meg etterpå at det hadde vært tilrop, sier han.