AALESUND — START 2-0:

ÅLESUND: Etter det Jo Nymo Matland beskriver som to tunge sesonger, fikk han sin revansje med mål og målgivende i 2-0-seieren mot Start i går.

Da Matland ble byttet ut fire minutter før slutt, reiste publikum seg opp og trampeklappet han av banen. For det har ikke vært en enkel sesong for venstrebacken som starta sin sjette seriekamp i går. Derfor betydde det mye av han ble stående igjen med ei målgivende pasning og et viktig frisparkmål.

GOD: Jo Nymo Matland var en av AaFKs beste og viktigste spillere da AaFK vant 2–0 mot Start på Color Line stadion i går. Venstrebacken serverte først et perfekt innlegg til Aron Thrandarson, som headet hjemmelaget i ledelsen. 11 minutter senere banket Matland inn 2–0 på et perfekt frispark fra rundt 20 meter. Da er det lov til å smile og være fornøyd. Foto: Alexander Worren

– Ja, det har vært to tøffe år. Det er artig å få bidra, sier han til Sunnmørsposten.Sju minutter ut i andre omgang slo han en perfekt ball til Araon Thrandarson, som headet inn 1–0. Elleve minutter senere banket han ballen i mål fra rundt 20 meter på et frispark.

– «Sakki» stjal et frispark fra meg forrige helg, så denne ville jeg ta. Jeg hadde en god feeling, sier han.

Perfekt frisparkscoring

Start-keeper Håkon Opdal hadde den lave solen midt i ansiktet, og den muligheten lot ikke venstrebacken gå fra seg.

– Det var derfor jeg skjøt i det hjørnet der han sto, sier Matland og smiler.

Han mener det var på tide at et av frisparkene hans gikk i mål.

– Det er nesten tre år siden sist, så det var på høy tid.

Oddbjørn Lie har vært mest benyttet som venstreback av trener Trond Fredriksen. Han var tilbake igjen fra skade til denne kampen, men Matland fikk sjansen fra start for andre kamp på rad.

– Hvordan har sesongen vært for deg?

– Tung. Veldig tung.

AaFK-treneren sa allerede før kampen til 28-åringen at han trodde det ble et frisparkmål på venstrebacken.

Dårlig behandlet av publikum

– Jeg unner han av hele mitt hjerte å oppleve det han gjorde i denne kampen. Jo har av og til fått ufortjent pepper på hjemmebane. Men i dag fikk han betalt for den arbeidsinnsatsen han har lagt ned. Det var fantastisk deilig å se frisparket gå inn, sier Fredriksen.

– Har folk vært stygge med Matland?

– Det føler jeg absolutt. Det har nesten vært pinlig å se måten han har fått kritikk på. Det synes jeg ikke noe om, men samtidig har han i ny og ne sikkert fortjent kritikk, sier han.

Fredriksen reagerer sterkt på måten Matland er blitt tatt imot på som innbytter i enkelte kamper.

– Vi taper og vinner sammen, for det er et lagspill. Derfor synes jeg det er tungt at han skal få pipekonsert når han har kommet inn. Det er ikke slik det skal være, sier han.