Magne Hoseth og Bjørn Helge Riise fikk en hjertevarm velkomst av hjemmepublikumet på Color Line stadion søndag. Begge nykommerne svarte med å være blant de beste på banen.

Hoseth startet kampen i den hengende spissrollen som Michael Barrantes ofte var å finne i, men AaFK-spillet gikk for tregt i 1. omgang og Hoseth ble nærmest liggende i et vakuum.

— Tøft

— Det var en tøff 1. omgang, jevnt spillemessig og masse dueller, men for dårlig av oss med altfor svakt balltempo og bevegelse. Til gjengjeld spilte AaFK en bortimot prikkfri 2. omgang, mente Magne Hoseth. AaFK-debutant i en alder av 34 år, hans femte norske eliteserieklubb.

- Det ble en helt annen kamp etter de taktiske endringene som ble gjort i pausen?

SOLIDE: Nykommerne Bjørn Helge Riise og Magne Hoseth var blant banens beste. Helt til høyre er Peter Orry Larsen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

— Absolutt, for min egen del kom jeg mye mer med i spillet og fikk vist at jeg har andre kvaliteter enn det som var tilfellet før pausen, da jeg fikk lite rom. Rundt meg hadde jeg medspillere som løp veldig mye og gjorde det lett for meg å finne pasningsalternativer. I denne omgangen synes jeg at laget fant en veldig fin rytme, og det var deilig å være med på en viktig seier, mener Hoseth.

- Mottatt med åpne armer

Nordmøringen er glad og fornøyd over mottakelsen han har fått hos sin tidligere ”erkefiende”:

— Jeg er blitt mottatt med åpne armer overalt hvor jeg har vist meg siden jeg ble AaFK-spiller. Det har bare vært positive ord, noe jeg setter stor pris på. I dag var publikum kanskje litt utålmodig etter at vi ledet 2-0, de ville ha mer. Men i en slik situasjon må vi først og fremst tenke på at vi skal vinne kampen uten å ta unødige sjanser med å blottlegge oss bakover, mener den rutinerte midtbanespilleren.

— Det er lenge siden jeg har spilt kamp, så for min egen del synes jeg debuten gikk over all forventning.

Snaut 7.000 tilskuere skriver utvilsomt under på det.