Det russiske friidrettsforbundet arrangerer i dag en stor turnering på Znamensky Brothers Stadium i Moskva, skriver Dagbladet. På deltakerlista til turneringen som har fått navnet «The Stars 2016» er 135 friidrettsutøvere, blant de mange av utøverne som er utestengt fra årets sommer-OL i Rio.

— Det inkluderer olympiske medaljevinnere og mindre kjente utøvere som er utestengt fra Rio, sier hovedtrener Yuri Borzakovsky til den russiske avisen Tass.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ:

Det betyr at utøvere som hekkeløper Sergei Shubenkov, høydehopperne Maria Kuchin, Ivan Ukhov og Daniil Tsyplakov, spydkasterne Smitry Tarabin og Vera Rebrik og trestegutøveren Yekaterina Koneva deltar.

LES OGSÅ:

En rekke russiske utøvere har blitt utestengt fra Rio-OL etter at det har blitt avslørt et utstrakt dopingregime i landet med statlig kontroll.

Så langt er 67 friidrettsutøvere nektet å delta i under sommerlekene. I alt er den russiske OL-troppen redusert med 105 utøvere, blant annet har 22 av 28 russiske roere fått OL-nei. Fortsatt er ikke prosessen ferdig. Det er ventet at flere utøvere vil anke avgjørelsen om utestengelse.

LES OGSÅ:

Russland unngikk å bli kastet ut som et land, men det er en svært svekket russisk tropp som reiser til OL. Men i går fikk russiske fektere, volleyballspillere og triathlonutøvere ja fra sine særforbund. Tidligere har utøvere i håndball, boksing, synkronsvømming og bordtennis fått ja. 70 av de russiske utøverne reiste til OL-byen fra flyplassen Sheremetyevo i Moskva tidlig torsdag morgen.

Det russiske laget i synkronsvømming tok flyet til Rio torsdag morgen. Foto: NTB SCANPIX

— Vi har sett fram til denne dagen, og vært nervøse. Dere vet hvordan situasjonen har vært. Men det er på tide å fjerne all tvil, Russland skal delta i OL. Hele landet vil heie på utøverne dobbelt så entusiastisk som før, sier lederen av den russiske OL-komiteen, ifølge Tass.