Etter at Rosenborg-spillerne feiret seriegullet sammen med fansen natt til mandag har mye av fokuset ligget på en tjue sekunder lang sekvens der spillerne og supporterne sammen ropte «hater, hater, hater Molde by».

Det kom kraftige reaksjoner fra Romsdal, og mandag kveld bekreftet generalsekretær Kjetil Siem i Norges fotballforbund at forbundet ville se nærmere på saken på et ledermøte tirsdag, og utelukket ikke at det kunne komme sanksjoner mot Rosenborg.

— Alle er enige om at vi skulle gjerne vært denne saken foruten. Og NFF er glade for at Roseborg tar dette på alvor og har beklaget. Samtidig er det viktig å ikke gjøre det større enn det faktisk er, og huske at på at det kan ligge mye i en supportersang som det er lett å glemme den faktiske betydningen av, sier generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, i en pressemelding.

Han kommenterer samtidig at TV-bildene ikke alltid viser helheten, og at det er viktig å fokusere på idretten fremover.

— Begge lag er fortsatt i europacupspill. RBK skal også spille cupfinale, og spillere fra begge lag møtes neste uke som lagkamerater på landslagssamling. Der er de alltid gode venner alle sammen, sier han.

I 2004, da Siem var direktør i Vålerenga, brukte han selv hat-betegnelsen i forkant av en kamp mot rivalen lyn. Da skrev han i kampprogrammet at han hater lyn, og at det er godt å tråkke på klubben.

- I Vålerenga blir man på en positiv måte spist opp av den kulturen som er i klubben, som betyr å hate Lyn, sa han til NRK da.

Daværende informasjonsleder i NFF; Roger Solheim, så ikke det som noe problem.

— Vi føler at dette hører med til oppbyggingen av en fotballkamp, og anser ikke dette som truende retorikk, sa han.

Siem husker uttalelsene.

— Jeg har selv vært klubbleder og brukt ordet hat og hatkamp i rivalisering, og skulle gjerne vært foruten det selv. Men det var aldri alvorlig ment. Det er viktig at vi alle tenker over språkdrakten i rivaliseringen, sier han i pressemeldingen.

Det er det nå bestemt at det ikke blir.