Søndag kveld kunne endelig Rosenborg få det synlige beviset på at de er seriemestere 2015. Det ble naturligvis feiret langt inn i de sene nattetimer.

Bakgrunn:

Feiringen ble unnagjort på utestedet The Mint i Trondheim, sammen med RBK-supporterne i Kjernen. Stemningen var god og høylytt, men en video fra festivitetene vekker kraftige reaksjoner, særlig i Møre og Romsdal.

I videoen fungerer RBK-spillerne som forsangere på Kjernens supportersanger. Midt i gulljubelen begynte både spillere og supportere å rope «hate, hate, hate Molde by» gjentatte ganger.

  • Se video av RBK-spillernes feiring øverst i saken

Feiringen tema på NFF-møte

Nå kan Rosenborg bli straffet av Norges Fotballforbund. Overfor TV 2 bekrefter generalsekretær Kjetil Siem at forbundet vil se nærmere på saken, og han utelukker ikke at RBK kan bli straffet. Saken skal ifølge TV 2 diskuteres på et ledermøte tirsdag. At NFF ser nærmere på saken er imidlertid ikke ensbetydende med at RBK vil bli straffet.

Kommunikasjonsdirektør i NFF Yngve Haavik er ordknapp om mulighetene for å straffe Rosenborg.

— Finnes det en hjemmel for å straffe et lag for noe spillerne har ropt på et arrangement utenfor klubbregi?

— Saken skal diskuteres i morgen der dette momentet også inngår, sier Haavik.

Flere fotballprofiler reagerer på at RBK kan bli straffet for gullfeiringen.

— Snart er det vel ikke lov til å vinne noe i norsk fotball.... Vi må alle være venner, skriver tidligere storscorer og RBK-spiller Thorstein Helstad på Twitter.

— Man undres om påtalenemnda i NFF noensinne har vært i en fotballgarderobe, skriver Josimar-redaktør Frode Lia.

— Foreslår at NFF trekker Rosenborg 10 poeng, så får vi en skikkelig dramatisk gullkamp på søndag, skriver TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

— Hvor var NFF da Lille Ivers sang RBK er ræva når Enga vant? Eller når VIF spilte nei så tjukk du har blitt til meg før VIF- Sandefjord i kvaliken, skriver fotballtrener Tom Nordlie.

— Dette er flaut, NFF, mener fotballekspert Lars Sivertsen.

Mener Molde er hårsåre

I Molde-leiren var man svært lite fornøyd med RBK-spillernes Molde-tilrop under gullfeiringen.

– Jeg synes det er tragisk at spillerne til Rosenborg tar initiativet til dette. Det tyder på at det oppfattes som legitimt i Rosenborg å synge slike sanger. Hva supportere gjør, er en ting. Men det er langt mer alvorlig at klubbens profilerte spillere opptrer slik. Flere av dem representerer i tillegg MOT på vegne av RBK, og det vil vi ta opp med organisasjonen. Dette er fullstendig tragisk for fotballen. Om noe sånt hadde skjedd i Molde, ville det blitt en stor oppvask, sa Moldes mediesjef Per Lianes til Aftenposten tidligere mandag.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen mente det var hårsårt av Molde.

— Om de kikker litt i egen garderobe opp gjennom tiden i Molde tror jeg de skjønner hva jeg snakker om. Vi synger da både om Molde, Brann, Vålerenga og Lillestrøm. De synger alle om oss, og jeg synes det er fryktelig hårsårt av Molde, sa RBK-treneren.

Dét synspunktet fikk støtte fra flere fotballeksperter.

— Såpass gutteaktige må vi være. Litt allsang med glimt i øyet, er lov, mener fotballekspert Morten Langli.

— Spesielt en sånn kveld og i en sånn setting. Spillerne med fans på et utested. Synes Rosenborgs rause åpenhet er forbilledlig, svarer TV 2-profil Davy Wathne.

PS: Daglig leder i Rosernborg Tove Moe Dyrhaug har ikke besvart Aftenpostens henvendelse.