Norge-England 0-1:

England-kaptein Steven Gerrard feide Tom Høgli i bakken like før pause. Brugge-proffen måtte byttes ut og ble sendt på sykehus.

– Tom har gjennomført røntgenundersøkelse. Den viste at det ikke er noe brudd i ankelen. Søndag skal vi gjennomføre CT av fotroten, som det heter, sa landslagslege Thor Einar Andersen etter Norges 0-1-tap mot England lørdag.

Landslagslegen mener slike taklinger kan være karriereødeleggende og krever at dommerne slår hardere ned mot råskapen. Gerrard fikk ikke engang gult kort for den stygge taklingen.

– Skal vi bli kvitt disse taklingene så må dommerne bli strengere. Da er det enten gult eller direkte rødt kort. Etter å ha sett mange ankelskader på video og sånne situasjoner, eneste løsningen er å gi rødt kort. Da markerer du hvor tydelig vi skal være mot slike taklinger, sa Andersen.

Høgli ble sendt tilbake til hotellet og møtte ikke pressen. John Arne Riise spilte i en årrekke med Gerrard i Liverpool. Venstrebacken avviste at Liverpool-kapteinen er en stygg spiller.

– Typisk Gerrard-takling. Dette har han gjort flere ganger. Jeg vet ikke om den var stygg, men han er ingen stygg spiller. Så dersom han traff ham, var det ikke med vilje, slo Riise fast. (©NTB)