England's coach Roy Hodgson reacts during their international friendly soccer match against Norway at the Ullevaal Stadium in Oslo, May 26, 2012. REUTERS/Darren Staples (NORWAY - Tags: SPORT SOCCER) Foto: DARREN STAPLES

Norge-England 0-1:

Allerede i det niende minuttet kom kampens avgjørende øyeblikk:

Norges kaptein Brede Hangeland hang ikke med i svingene da Ashley Young dro en skuddfinte på ham.

Mens Hangeland forsøkte å dekke den vante Ashley Young-avslutningen i motsatt hjørne, så dro United-spilleren seg forbi. Sikkert satte han ballen i nettet bak Rune Almenning Jarstein med venstrebeinet.

— Det var godt å få en seier og et godt resultat her i dag, sier Ashley Young til TV2 etter kampen.

Han fikk spørsmål om målet kom litt for lett.

— Jeg vet ikke det. Jeg fikk til en god avslutning, og det var en god innsats fra hele laget, sier matchvinneren.

Englands ferske manager Roy Hodgson var strålende fornøyd med seier i sin debut.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg har blitt fortalt at jeg er første England-manager til å vinne her siden Alf Ramsey, sier Hodgson, som er korrekt informert.

Sist England slo Norge på Ullevaal var i 1966 - året de ble verdensmestere.

I år er det EM det handler om, og etter sine tre første dager sammen med spillerne var Hodgson godt fornøyd med hva laget hans gjorde.

- Vi var heldige nok til å gripe en av sjansene vi fikk og jeg må være fornøyd med hvordan vi spilte - vi har bare vært sammen i tre dager. Men offensivt har vi mye mer potensial enn vi viste i dag, konkluderte Hodgson, som roste sin gamle kjenning Brede Hangeland for sin innsats sett bort fra målet.

Stolpetreff

Norge var tross Englands tidlige ledermål bra med på notene, selv om England var best før pause. Drøye ti minutter var spilt da Markus Henriksen kom til Norges første avslutning. Fra skrått hold og 18 meter tvang han Robert Green til å gi til en corner.

Corneren til Morten Gamst Pedersen holdt også på å lure Green, men traff stolpen og spratt vekk fra farlig område. Det skulle vise seg å bli det nærmeste Norge kom i kampen.

Gamst Pedersens nye posisjon som indreløper var et av spenningsmomentene foran kampen. Det ble ingen kjempesuksess på direkten.

- Det kunne sikkert gått bedre i dag, sier han om sin egen innsats.

- Vi har ballen mye, men klarer ikke skape nok på den siste tredjedelen. Vi må bare lære videre, sier Gamst Pedersen og ser frem mot VM-kvalifiseringen som starter til høsten.

Det var et godt stykke mellom de store sjansene for begge lag. Drøyt ti minutter før pause fikk James Milner til en skuddfinte som ga ham muligheten til å skyte mot det norske målet. Mens en utspilt John Arne Riise lå og kavet på bakken var imidlertid keeper Jarstein våkent med og avverget muligheten greit.

Gerrard-takling

Noen minutter før pause var Tom Høgli uheldig i sin gullklokke-kamp. Brügge-spilleren ble skadet av Steven Gerrad, som fikk Ullevaal-publikummets vrede over seg etter taklingen som påførte Høgli skaden.

Høgli skal ta røntgen av ankelen sin for å utelukke at det er et brudd. Inn for Høgli kom danmarksproffen Espen Ruud.

— Vi kan spille bedre enn dette, men det var godt å få en seier i Roys første kamp som manager, og min første kamp som kaptein, sier Steven Gerrard til Sky Sports.

Han sier at det bare var for å være føre var at han ble byttet ut i pausen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Andy Carroll og Steven Gerrard gratulerer Ashley Young med scoringen mot Norge. FOTO: NTB SCANPIX

Bytte-bonanza

Andre omgang ble oppstykket av bytte på bytte. Allerede i pausen tok England av Steven Gerrard. Inn kom Gareth Barry. Ti minutter ut i andre omgang kom Theo Walcott på banen for Scott Parker.

Etter drøyt timen kom John Arne Riise seg fri fra nylig innkomne Theo Walcott. Men i stedet for å ta med seg en av de mange norske spillerne foran mål, valgte han å skyte fra en vanskelig vinkel.

Rett etterpå kom gjorde Norge som England: byttet på midtbanen. Indreløper Morten Gamst Pedersen gikk ut. Inn kom Christian Grindheim.

Med snaut halvspilt andre omgang ropte det norske publikummet på straffe da Moa gikk i bakken. TV-bildene viste at det hadde nok vært i overkant raust av dommer Manuel Gräfe.

Innbytter Barry måtte så ut med en smell med 17 minutter igjen på klokka. Han ble erstattet av Jordan Henderson.

Samtidig gikk målscorer Ashley Young ut, mens den unge Arsenal-spilleren Alex Oxlade-Chamberlain kom inn.

Norge gjorde også et bytte med Erik Huseklepp inn for Daniel Braaten i samme slengen.

På tampen fikk Valon Berisha seks minutter for Markus Henriksen, mens Adam Johnson fikk det samme for Stewart Downing.

Rett før slutt var det Martin Kelly sin tur til å få noen landslagsminutter da han kom inn for Phil Jones.

Ruben Yttergård Jenssen fikk spille overtiden for Alexander Tettey.

1-0 til England var et greit resultat i en kamp hvor Norge slett ikke dummet seg ut, men heller ikke leverte den store festfotballen foran et ikke fullsatt Ullevaal — 21 496 tilskuere.