Serena Williams tok seg til semifinalen i Wimbledon ved å slå Victoria Azarenka 3-6, 6-2, 6-3 i det som omtales som en klassisk kvartfinale.

Etter kampen tok hviterusseren tak i det som har vært et tilbakevennende tema de siste årene innen tennissporten – stønnelyden spillerne lager når de slår ballen. Azarenka reagerer sterkt på at deler av Wimbledon-publikummet lo av henne og Williams under kampen.

— Det er veldig irriterende, for mennene stønner også. Jeg trente ved siden av Rafael Nadal, og han stønner mye høyere enn meg, men ingen bryr seg om det. Hvorfor? Jeg skjønner ikke hvorfor, sier Azarenka ifølge Press Association.

Tror publikum var beruset

Hun mener publikum i stedet burde fokusere på det sportslige, som at Serena Williams hadde 24 serveess i løpet av kampen.

Serena Williams er klar for sin 28. semifinale i en Grand Slam-turnering. Foto: Pavel Golovkin

— Begge kvinnene på banen gjorde sitt absolutt beste og ga alt, og de lager lyd, sier Azarenka.Hun tror at et for høyt alkoholinntak blant publikum kan være en av årsakene til at de oppfører seg uhøflig.

— Når speakeren sier «pass på å få i dere nok drikke», så tror jeg han mener vann, ikke alkohol. Jeg er her for å gjøre mitt beste og kjempe så hardt som mulig. Det er hva Serena gjør, og det er hva alle de kvinnelige spillerne her gjør, sier hun.

Mener kvinner diskrimineres i baneoppsettet

Tabloidavisen Daily Mail er blant dem som henger seg opp i alle lydeneunderveis i kampen.

«Til tider var lyden duoen lagde latterlig og forstyrret det som var en fantastisk kamp mellom to spillere på høyden av sin karriere», skriver avisen.

Kampen gikk på Centre Court på Wimbledon-anlegget. Danske Caroline Wozniacki gikk tidligere i uken ut mot arrangøren som setter opp svært få kamper mellom kvinner på hovedbanene.

— Jeg tror mange av oss kvinner føler at vi også fortjener å spille på de store banene med mye publikum. Det er definitivt en forskjellsbehandling, sa 24-åringen etter tapet for Garbine Muguruza.

Serena Williams gikk ut og støttet sin danske venninne.

— Hvert år er det dobbelt så mange herre- som kvinnekamper på de to hovedbanene. Vi fortsetter å kjempe og har gjort fremskritt. Forhåpentligvis vil utviklingen fortsette, sa hun.

Wozniacki ble forøvrig spurt av en journalist om hun har en hilsen til eks-forloveden, golfstjernen Rory McIllroy som sliter med en ankelskade.

— Hold dere til tennisspørsmål, var svaret fra den ansvarlige for pressekonferansen.

Kan sikre «Serena-slam»

Williams må finne seg i å være stor favoritt i semifinalen mot Sharapova. Verdenseneren har ikke tapt mot russeren siden november 2004. Det betyr 16 strake seire.

Vinner hun Wimbledon vil Williams ha vunnet alle de fire siste Grand Slam-turneringene, og reporterne begynner nå å snakke om en «Serena-slam».

Victoria Azarenka jubler for poeng mot verdensener Serena Williams. Foto: TOBY MELVILLE

Klarer hun det — og i tillegg forsvarer seieren i US Open - vil hun bli den første kvinnen siden Steffi Graf i 1988 som vinner alle de fire storturneringene i samme kalenderår.Williams har vunnet 20 av de 27 Grand Slam-turneringene hvor hun har nådd semifinalen. Sharapova har tatt seg til 20 semifinaler, men bare stått igjen med pokalen fem ganger.

— Jeg elsker å spille mot Maria. Jeg tror hun får frem det beste i meg, og jeg tror jeg får frem det beste i henne. Jeg har ingenting å tape. Jeg ønsker bare å vinne en kamp, og taper jeg kommer det alltid en ny sjanse neste år, sier Williams.