Caroline Wozniacki satte liten pris på å måtte snakke om motstandere under sin pressekonferanse under Wimbledon-turneringen.

Etter å ha vunnet mot Denisa Allertova (6-1, 7-6) i den andre runden, fikk dansken, som er ranket som nummer fem i verden, flere spørsmål om den kommende motstanderen Camila Giorgi av en reporter. Det satte Wozniacki lite pris på.

— Er dette Camila sin pressekonferanse eller er det min? For jeg begynner å bli usikker. Du kan spørre henne, sa Wozniacki ifølge USA Today.

— Du skal spille mot henne, svarte reporteren.

— Jeg vet ikke hva som foregår inne i hodet hennes. Jeg beklager. Jeg vet bare hva som foregår inne i mitt. Det er alt jeg kan svare, responderte Wozniacki.

— Jeg spør deg, sa journalisten.

Da fikk Wozniacki nok.

— Neste spørsmål. Jesus.

— Min rett å avvise dumme spørsmål

Wozniacki kommenterte hendelsen til Ekstra Bladet etter utvekslingen mellom henne og journalisten ble kjent.

— Når man blir spurt om forskjellige ting 20 ganger... og jeg vet ikke hva min motstander tenker når hun slår ballen, sier Wozniacki.

Caroline Wozniacki er ikke bestandig begeistret for spørsmålene på pressekonferanser. Her fra en pressekonferanse i Devonshire i juni. Foto: REUTERS

— Når man får dumme spørsmål, har man lov til å be om et nytt. Jeg kan gi et dumt svar, men det er også dumt. Man har rett til å la være å svare på dumme spørsmål, legger hun til.Den danske tennisstjernen understreker samtidig at hun har respekt for jobben som journalister gjør.

— De har også en jobb å gjøre. Det kommer mange obligatoriske spørsmål, men det er også morsomt når man får spørsmål som er helt annerledes. Jeg omgås pressen mye og vi har et godt forhold. Det er bare ergelig at det er noen journalister som stiller dumme spørsmål.

Vanskelig motstander

Men det finnes også en grunn til at mange av reporterne nok var ekstra interessert i å høre Wozniackis meninger om Giorgi.

Den italienske jenta har nemlig slått Wozniacki i to av tre møter mellom de to, blant annet vant hun overraskende over den danske stjernespilleren i US Open i 2013. Wozniacki sa følgende om sin kommende motstander før hun fikk nok:

— Det er vanskelig å vite hva man kan forvente av en spiller som Camila. Hun slår hvert slag så hardt hun kan, og enten så går den inn eller ut. For min del handler det om å beholde fokus. Jeg må prøve å sette press på henne og ikke la henne styre spillet. Får hun gjøre det, er hun en farlig motstander, sa Wozniacki om Giorgi, som er ranket som nummer 32 i verden.

Jakter sin første Grand Slam

Wozniacki har vært en av de største profilene innen dametennis siden hun debuterte i 2008. Hun har vunnet 23 titler og har niende flest uker i historien på toppen av verdensrankingen med 67 uker.

Men hun har ennå tilgode å vinne en Grand Slam-tittel (Seier i US Open, French Open, Australian Open). Hun var tapende finalist i US Open både i 2009 og i 2014. I Wimbledonhar hun «bare» nådd den fjerde runden. Og vinner hun mot Giorgi, når hun den fjerde runden for femte gang i karrieren.

Kampen mellom de to spilles i morgen, lørdag.