Viktor Durasovic var i likhet med landsmann Casper Ruud på vei ut av Wimbledons juniorturnering. Men 18-åringen snudde kampen og sørget for norsk deltagelse i 3. runde.

Han brukte én time og 27 minutter på å sende slovaken Lukas Klein hjem fra juniorutgaven av den prestisjetunge Wimbledon-turneringen. Etter å ha havnet under 0–1 i sett, snudde Durasovic mesterlig og gikk til slutt seirende av banen med 3-6, 6-3, 6–3. Dermed er han klar for 3. runde i London der han møter koreanske Yunseong Chung.

— I andre sett kom jeg ut med mer energi, og jeg spilte litt mer solid. Da begynte det å falle litt mer på plass, sier Durasovic om sin andre seier i Wimbledon.

Mandag ble polske Hubert Hurkacz slått enkelt 6-2, 6–2 i 1. runde.

— Han spiller god tennis om dagen. Han liker seg på gresset og er komfortabel på det underlaget. Selvtilliten vokser, og hvis han spiller som han gjør nå, hvem vet hva han kan få til, sier trener Bruno Alcala spørrende.

Spiller med stjernene

3. runde er som nevnt Durasovic´ beste innsats i en Grand Slam-turnering – Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open. 18-åringen flyttet for flere år siden til Spania for å satse, men er oppvokst i Snillfjord i Sør-Trøndelag.

Trener Alcala forteller om god utvikling på spilleren som er seedet som nummer åtte i årets turnering. Durasovic selv er også full av selvtillit før fortsettelsen.

— Jeg kan vinne alt hvis jeg klarer å fokusere på arbeidsoppgavene mine. Da kan det gå hele veien. Det er mange bra spillere her og jeg hadde en ganske bra uke før jeg kom hit. Jeg er blitt ganske vant med gress, sier unggutten.

Selv om Durasovic og landsmann Casper Ruud spiller i juniorutgaven av den prestisjetunge turneringen, får de oppleve mange av de store stjernene på kloss hold. Rafael Nadal er allerede ute av turneringen, men stjerner som Andy Murray og Novak Djokovic holder fortsatt koken i London.

— Noen ganger kommer de proffe spillerne tuslende inn i garderoben, sier den norske 18-åringen, som stortrives på en av de største scenene i verden.

— Jeg gleder meg til å spille igjen. Vi har ikke tenkt så mye på motstanderen min hittil, men som alle andre kamper kommer det nok til å bli tøft.

Skuffet Ruud etter tap

I French Open forsvant han ut i tredje runde, på gresset i London måtte stortalentet Casper Ruud (16) takke for seg allerede i 2. runde. Etter å ha tapt et tett og jevnt førstesett, hadde Ruud mindre å stille opp med i det avgjørende settet mot spanske Alvaro Lopez San Martin.

Nordmannen var på forhånd seedet som nummer 14, men måtte se seg slått 6–7 og 3–6 i sin andre kamp i London.

-Et tap er ikke verdens undergang, men man vil så gjerne gjøre det bra her i Wimbledon, sa Casper Ruud til Budstikka.

Unggutten, som i fjor ble tidenes yngste NM-vinner, så ut til å ha noe på gang tidlig i det andre settet. Kampen hadde blitt stoppet i 15 minutter på grunn av regnvær, og Ruud hentet fort inn 0-3-ledelsen til San Martin. Spanjolen ble likevel for sterk til slutt.