BISCHOFSHOFEN: Peter Prevc var helt suveren i hoppuka, men Johann André Forfang (20) ser ingen grunn til å kopiere slovenerens hoppstil.

Peter Prevc var suveren i Hoppuka. Her hylles han som sammenlagtvinner. Foto: NTB Scanpix

Peter Prevc lekte med konkurrentene også i det siste rennet i hoppuka. Med 142,5 meter i andre omgang viste han verden hvem som har vært den aller største sjefen i den 64. utgaven av hoppuka.

Mistet 5.-plassen

Mens sloveneren tok imot jubel fra 20.000 tilskuere i Paul-Außerleitner-bakken i Bischofshofen, sto Johann André Forfang og oppsummerte sin egen innsats. Et mislykket andrehopp på 129,5 meter gjorde at han havnet på 7. plass i rennet og ramlet ned fra femte— til sjetteplass sammenlagt.

– Det var selvsagt veldig skuffende å miste femteplassen sammenlagt. Jeg hadde jo lyst til å beholde den, men det er små marginer som gjør at det ikke går, og det er litt surt, sier Johann.

Men like fort som vi er vant til å se ham komme ut fra hoppkanten så han ut til å riste av seg den første skuffelsen over å ramle ned en plass i sammendraget.

Imponert

– Det er vanskelig å forvente noe mer, for jeg har aldri gjort det bedre i hoppuka. Jeg er derfor fornøyd med egne prestasjoner totalt sett. Det er stort å bli nummer seks i det største vintersportsarrangementet i verden. Det er få ting som overgår dette, sier Johann André Forfang.

I likhet med resten av hoppverden lot også Tromsø-gutten seg imponere av årets suverene hoppukevinner, Peter Prevc.

– Han er soleklart verdens beste skihopper for tiden og har funnet ut noe vi andre ikke har.

Ulike stiler

– Er det aktuelt for deg å kopiere hans hoppstil?

– Vår måte å tenke skihopping på er ganske forskjellig. Selv om summen på det vi ender opp med er relativt likt, er den største forskjellen at vi kjører «radien» på, altså buen ut fra hoppet. Det er to forskjellige filosofier, så derfor nytter det ikke å se på konkurrenten. Jeg må få til det jeg bygger på selv like bra som han får til.

I fjor ble Johann nummer 21 i hoppuka. I år hadde han satt seg høyere mål enn det og har vært utrolig stabil med to 4.-plasser, en 7. plass og en 8. plass i det som ofte omtales som verdens tøffeste hoppkonkurranse.

Var overtent

– Jeg har konkurrert vanvittig bra hele hoppuka til tross for dårlige forhold. Selv om jeg ikke har hatt marginene på min side, har jeg hoppet jevnt og godt. Det at det sistehoppet ikke gikk så bra i dag, skyldes litt overtenning. Jeg skulle gå «all in» og virkelig gjøre det store. Da kokte det litt over, og jeg ble sen på hoppet, sier Forfang som var kvitt forkjølelsessymptomene som har plaget ham de siste dagene.

Nå venter verdenscup i Willingen i helgen før turen går til skiflygings-VM i Kulm neste helg.