BISCHOFSHOFEN (iTromsø): Fra i høst er Meyer flyttet over fra Trønderhopp og lønnes nå direkte fra forbundet for å følge opp utøverne i Midt-Norge-regionen. Sammen med trener Henning Stensrud har han ansvaret for både Johann Forfang og Andreas Stjernen.

For Johann er dette et samarbeid som har båret store frukter denne sesongen. Foran dagens avslutningsrenn i hoppuka her i Bischofshofen er han nummer fem i sammendraget. Det er en prestasjon Meyer lar seg imponere av.

Er hjemme

– Johann var stabil i fjor, men ikke på et så høyt nivå som nå. Fordi han har utviklet seg både teknisk og fysisk, hadde jeg tro på gode prestasjoner, men at han skulle klare det over så lang tid, overrasker meg, sier Christian Meyer til iTromsø.

Johann Andre Forfang er på plass i bakken i Bischofshofen.

Selv følger han hoppuka fra TV-ruten. Når Johann Forfang er på reise, er det landslagstrener Alexander Stöckl selv som følger opp utøverne direkte. – Henning Stenstrup og jeg har ansvaret for den daglige oppfølgingen av Johann, men vi legger oss ikke opp i arbeidet som gjøres nå i hoppuka, selv om jeg selvsagt har kontakt med ham underveis, sier Meyer som også er landslagstrener for Norges kvinnehoppere.

– Kunnskapsrik

Han roser sin Tromsø-elev for spesielt en ting:

– Johann tilhører en ny generasjon skihoppere som har stor kunnskap om idretten sin. Han har åpenbart lært mye fra faren Hugo og broren Daniel før han kom til Trønderhopp og var allerede da en bevisst og selvstendig idrettsutøver. For meg handler jobben som trener for Johann derfor mer om være en veileder og en sparringspartnere for ham i det daglige treningsarbeidet, sier Meyer.

Johann Forfang er svært fornøyd med måten hopplandslaget er organisert på.

– For meg har det vært helt optimalt. Henning Stenstrup var treneren min på de tre første årene på Heimdal videregående skole, mens Christian Meyer har fulgt meg siden jeg var liten fordi han er en kompis av Daniel og kjenner familien min godt. Han er veldig dedikert til jobben sin og gir meg tett oppfølging. Man merker at det er gjennomprofesjonelt opplegg og et perfekt samarbeid for min del, sier Johann André Forfang.

– Har det vært en revolusjon i treningsarbeidet med en ny trener i teamet?

– Nei, det vil jeg ikke si. Vi har trent nokså likt det jeg har gjort i tidligere år. Men siden de bare har meg og Andreas Stjernen å prioritere, får vi en tettere oppfølging. Vi sitter og planlegger sammen, men jeg styrer treningen i stor grad selv, sier Forfang.

Christian Meyer har selv deltatt i hoppuka en gang. I 1999 ble han nummer 17 i sammendraget. Det er eleven hans i ferd med å overgå for andre år på rad.